Yorumlarıyla gündem oluyor! Askeri analizlerini Konya’da anlattı

Konya Kitap Günleri’ne konuk olan Mete Yarar, yaptığı söyleyişide askeri gündemi değerlendirdi.
Yorumlarıyla gündem oluyor! Askeri analizlerini Konya’da anlattı

Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlayan Konya Kitap Günleri vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. İkinci günün konuklarından biri olan Mete Yarar, askeri gündemi değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

‘PKK’YI SAVUNAMAM’

Yarar, Türk askerini her zaman savunacağını vurgulayarak şu şekilde konuştu; “Sınır hatlarında genç arkadaşlarımız operasyonda. Birçoğunun evinde bekleyen eşi, çocuğu, annesi, seveni var. Ve onlar bizim için oradalar. Can vermek üzere yemin eden insanlar. Görevlerini helalıyla yapıyorlar. Ve mecliste bu gençlerimize küfür ediyorlar. O gençlerimizin hakkını savunmak benim önceliğim. Benim kırmızı çizgim. PKK’yı savunamam. Onun paydaşı olamam. Kavga hepimizin kavgası. Bedeli ne olursa olsun ödemeye razıyım.”

yorumlariyla-gundem-oluyor-askeri-analizlerini-konyada-anlatti.jpg

‘PKK BİTMELİ’

PKK terör örgütünün tamamen bitmesi gerektiğini dile getiren Yarar, “PKK terör örgütü diye bir kavramın Türkiye’nin kuruluşunun 100’üncü yılında hala olmaması gerekiyor. Türkiye bu sorunu tamamen bitirmeyi hedefliyor. Bu memleket terör örgütü yapmakla uğraşmamalı. Turan Bölgesini kurmalı. Bu sorun bitmeli.” dedi.

‘KONYA’YI ÖRNEK GÖSTERİYORUM’

Konya’nın değişimi yönünden her yerde örnek olarak gösterdiğini ifade eden Yarar,“Bu sene yaklaşık olarak 5 kez Konya’ya geldim. Her seferinde Konya’ya geldiğim için mutlu oluyorum. Çünkü çok doğru şehirleşiyor, sanayileşiyor ve kültürü değişiyor. Belediyelerden örnek verdiğim şehirlerden biri de Konya’dır. Bunu her yerde söylüyorum.” şeklinde konuştu.

METE YARAR KİMDİR?

Mete Yarar 10 Nisan 1967 yılında Samsun'da dünyaya gelmiştir. 1988 yılında Kara harp Okulundan piyade teğmen olarak mezun olmuş 10 yıldan fazla süre boyunca Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde hizmet vermiştir. Mete Yarar'in son görev yeri Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan binbaşı rütbesi ile emekli olmasına 1.5 yıl kala kendi isteği ile ayrıldı. Askerlik görevinden ayrıldıktan sonra ticaret yaşamına kendi kurduğu şirket ile başlamıştır. Kurmuş olduğu şirketinde Orta doğu ülkelerinde risk analizi üzerine danışmanlık hizmeti verdi. Ordu'da iken görev yaptığı Irak gibi ülkelerde siyasi çalkantılar, savaş riski ve ,iç karışıklık ile analizler yaptı. Basın yayın organlarına güvenlik uzmanı kimliği ile köşe yazarlığı ve program konukluğu da yapmaktadır. 2015 yılında 60 Yıllık İttifakta Son Gün isimli romanı ve Bu Delilieri Bir Araya Getirmeyecektiniz isimi bir inceleme kitabı ile adından daha sık söz ettirmeyi başarmıştır.

 Muhabir
Etiketler :