Murat Güçlü

Murat Güçlü

ZAFERLER AYI

ZAFERLER AYI

Ağustos ayı Zaferler ayı, tarihimizde büyük zaferler kazandığımız bir ay. Milletimizin tarihi bir anlamda savaşlar tarihidir. Bunda bu milletin milli özellikleri kadar tarih ve coğrafya şartlarının da etkisi olduğu muhakkaktır. Milyonlarca km’lik bir alanda at koşturmuş, tarihi asırlara uzanan bir milletten bahsediyoruz.

Sürekli savaşlarla iç içe olan bu milletin nice büyük zaferleri vardır. Zaferler dendiği zaman Türk Tarihinde hep Ağustos ayı  akla geliyor. Tarih yapmaktan, tarih yazmaya vakit bulamamış bu milletin ağustos ayında kazandığı zaferlerden bazıları;

  • 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi
  • 11 Ağustos 1473 Otlukbeli Zaferi
  • 23 Ağustos 1514 Çaldıran Zaferi
  • 24 Ağustos1516 Mercidabık Zaferi
  • 29 Ağustos 1521 Belgrad’ın Fethi
  • 29 Ağustos 1526 Mohaç Zaferi
  • 1 Ağustos 1571  Kıbrıs’ın Fethi
  • 26-30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz

Anadolu’yu Türk vatanı yapan Malazgirt ve son kale Anadolu topraklarını elimizde tutmamızı sağlayan Büyük Taarruz en çok dikkat çeken ve gündeme gelen zaferlerimizdir. Yukarıda bir kısmını belirttiğim zaferlerin de bu ayda kutlanması, gündeme getirilmesi gerekmektedir. Bu zaferlerin hepsinin hem tarihte büyük bir rolü vardır hem de geleceğimizi inşa etmeye çalıştığımız bu dönemde Yeniden Büyük Türkiye için dayanak teşkil edecek yönü bulunmaktadır.

Sadece yukarıdaki kısa listedeki zaferleri en sathi bilgi ile incelediğimizde, İran, İngiltere, AB, Balkanlar, Arap Yarımadası, Mısır ile ilgili olduklarını görebiliriz. Bu millete tarihi, değerleri, zaferleri bile unutturulmaya çalışıldı. Bugün bu zaferleri unutmamız gereken günlerde yaşıyoruz. Önce biz unutmamalıyız sonra da muhataplarımıza tekrar hatırlatmalıyız..

Zaferlerimiz bir millet olarak, ortak bir sevinç içinde yaşamalıyız. Bugün bu ülkede yaşayanlar bir Malazgirt Zaferini büyük bir gurur ve aidiyetle kutlamalıdırlar. Keza diğer zaferlerimizi de. Bunlar sayesinde bugün bu topraklarda müreffeh ve huzur içinde yaşıyoruz. Zaferlerimizi kutlama konusunda bari birbirimizi ötekileştirmeyelim, doya doya sevinelim hep birlikte.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR