6 ay 6 yıl gibi geçti

Türkiye’nin gündemi 2016 yılında oldukça yoğundu. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra FETÖ operasyonlarıyla birlikte ülke gündeminin en çok değiştiği günler yaşandı. yenihaberden.com’da 2016 yılında en çok okunan haberleri sizler için derledik.
6 ay 6 yıl gibi geçti

2016 yılı tıpkı Türkiye gündemi gibi Konya içinde bir hayli hızlı ve hareketli geçti.  Belki tarihimizde görmediğimiz hızda gündemlerimiz değişti. Bizde Konya’nın en çok konuşulan konularını ve 2016 gündemini Konya’nın en çok okunan haber sitemiz yenihaberden.com da okunma ve tıklanma sayısı üzerinden derledik. İşte ay ay Konya’nın 2016 gündemi …  

ocak.jpg

Ocak

Ocak ayının en çok okunan haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Selçuk Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Mustafa Şahin’in oldu.  İki yıl önce ayrıldığı sevgilisinden dünyaya gelen 4 ve 5 yaşındaki çocuklarına şiddet uygulayan kadının "insan öz çocuğuna bunu nasıl yapar" dedirten dehşet verici görüntüleri, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun sabah namazını Kabe'de kılması, Arapça Eğitmeni Salih Zeki Keş ile yapılan Arapça dil eğitimiyle ilgili haber yine ocak ayında çok okunanların başında geldi.

subat.jpg

Şubat

Şubat ayının en çok okunan haberi ise Torku Konyaspor'un, Beşiktaş ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçı bilet fiyatlarının belli olmasıyla ilgiliydi.  Suriye Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni tecrübeli gazeteci-yazar Sami Neser ile "nokta mesabesinde" bir gerçekleştirdiğimiz mülakat, Uzun süre Almanya’da görev yapan Eğitimci Hasan Mutluoğlu ile Avrupa’daki Türklerin durumu hakkında, Yine ‘Türkiye’den, terörle intikam alıyorlar’ başlığıyla verdiğimiz Suriyeli  hukukçu ve akademisyen Cemal Mübeyyid ile Suriye gerçeğinin değerlendirildiği haberde çok okunanlar arasındaydı.

mart.jpg

Mart

Mart ayında ise Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan yüzbinlerce ziyaretçinin adeta akınına uğrayan Konya Tarım Fuarının gördüğü bu büyük ve yakın ilgi katılımcı firmaları bir hayli memnun ettiği haberiydi.  “28 Şubat İslam’a karşı bir darbeydi!” başlığıyla verilen haberde ise Gazeteci ve yazarların  28 Şubat’ın siyasi, sosyal, toplumsal  sonuçlarını değerlendirmeleri listede ön sıralarda yer aldı.  “Kapitalist sistemin dayatmasına karşı çıkan katılım ekonomisi modeline geçmeliyiz’ diyen Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu faizsiz sisteme geçilmesiyle alakalı yapılan söyleşimiz, yine "İş dünyası yeni anayasa bekliyor"başlığıyla verilen KTO Başkanı Selçuk Öztürk ile Başkanlık Sistemi, Konya ve Türkiye ihracatı, Konyaspor ve Konya Tarım Fuarı hakkındaki söyleşimiz çok okunanlar arasındaydı.

nisan.jpg

Nisan

Nisan ayında da Konya’da bombalı eylem hazırlığında oldukları iddia edilen Suriye uyruklu 3 kişi, polis operasyonuyla yakalanması en çok okunan haber oldu. Selçuklular ve Haçlılar Sempozyumu için Konya’ya gelen Medeniyet Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kavas ile Haçlı seferlerinin dünü bugünü ve yarını ile birlikte Türkiye için Afrika pazarının önemi hakkında gerçekleştirdiğimiz söyleşi de okuyucularımızın ilgisini çekti.  Konya, Anadolu ve Dünya tarihinin en önemli ve en gizemli dönemlerinden biri olan Selçuklular ve Haçlılar karşılaşması bir kez daha Konya’da masaya yatırıldı. Selçuklu Hanedanından Soldan ailesinin temsilcileri de sempozyuma katıldı. Tüm katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Pery Soldan ve Oğlu 700 yıllık hikayeleri ve şu anki durumlarıyla ilgili bir söyleşi gerçekleştirdik. Bu da nisan ayında çok okunanlar arasındaydı.

mayis.png

Mayıs

Mayıs ayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Tebessüm Koçakcı'nın annesi ve şarkıcı Semiha Yankı, Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'a hakaret ettiği haberi çok okundu.  FETÖ'nün Konya'daki okullarına kayyum atandığı haberi, Konyaspor'un Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da kiralık olarak forma giyen futbolcusu İshak Çakmak bebeğine Gürsel ismi vermesi haberi mayıs ayının en çok okunanları arasında girdi.

haziran.jpg

Haziran

Haziran ayında ise “İşadamından PKK iddiası” başlığıyla Erzurum’da kaçırılıp kendine silah zoruyla çek ve senet imzalattırıldığını söyleyen iş adamı İlhami Yılmaz polise şikayette bulundu yönünde verilen haberde ve Üniversiteyi birincilikle bitiren Saliha Büşra Selman, başörtülü olması nedeniyle yaşadığı sıkıntıları anlattığı haber en çok okunan oldu.  Yine Muhammed Ali'nin cenazesine katılmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber ABD'ye giden eski kick boksçu AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Muhammed Ali'nin tabutunu taşıması haberi,  Yerel Yönetimler Performans Araştırmasının sonuçlarına göre üçüncü başarılı belediye başkanı seçilen Tahir Akyürek’in haberi, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi bıraktıktan sonra ilk röportajını verdiği haber çok okundu.

temmuz-(1).jpg

Temmuz

15 Temmuz hain darbe girişimini yaşandığı ayda ise tutuklamalar, açığa alınmalar ve cemaat abi, imam ve ablalarının itiraflarının yer aldığı haberler ilgi gördü.  Cemaat ablasından şok itiraflar! Kızlar cemaat ağabeylerine nasıl peşkeş çekildi?  FETÖ örgütünde üniversiteden sorumlu ablanın itirafları akıllara durgunluk verdi. Cemaat ablası, cemaat tuzağına düşürülen kızların, cemaat abilerine muta nikahı adı altında nasıl peşkeş çekildiğini tüm detaylarıyla anlattı. Bu haber sitemizde okunma 1 milyonun üzerinde kişi tarafından tıklandı. Yine Konya'da kapsamlı 'FETÖ' operasyonu, NEÜ'de görevden alınan yeni isimler, Ömer Ünal, Fevzi Kayacan'ı meclisten kovması, Teyan Kerevan aşireti lideri  Kamil Atak'ın yeğeni Hasret Binzet’in “Biz Cizre’de 1000 şehit verebilirdik. Ak Parti Milletvekili Abdullah Ağralı’nın dikkati sebebiyle hem bu önlenmiş oldu. Hem de darbecilere geçit vermemiş olduk”dediği haber çok okunanlar arasındaydı.  Darbecilerin neden watsapp kullandığı kurumlarda açığa alınan isimlerin listeleri, FETÖ’nün Konya ve Selçuk Üniversitesi planları da en çok tıklanan haberler arasındaydı.

 

agustos-1.jpg

Ağustos

Bu ayda ilk sırayı Konya imamlarının ilk defa yayınlanan fotoğraflar listesi alırken Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morgunun girişini görenler şaşkına dönüyor. İlk görüşte depoya benzetiliyor ama burası Konya’nın en önemli hastanelerinden birinin morgu özel haberimiz çok okunanlar arasındaydı. Yine Konya’da mal varlıklarına el konulan iş adamlarının isimleri, Din adamları, “Sakız orucu bozar mı, bozmaz mı?” diye tartışırken FETÖ imanları çaldı” başlığıyla verilen NEÜ rektörü Muzaffer Şeker ile yapılan haber, yine FETÖ’den çeşitli kurumlarda tutuklanan isimlerin bulunduğu haberler en çok tıklanan oldu.

eylul.jpg

Eylül

Konya’da dört ay önce lüks bir otomobilin bisiklete çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında kocası ölen kadın, sürücünün kendilerine 50 bin liralık araba masrafı davası açmasıyla ikinci kez yıkıldı yönündeki haber ise Eylül ayının en çok okunanı oldu.  Konya'da meslekten ihraç edilen öğretmenlerin listesi, İngiltere'de yaşayan ve bir Türk genciyle evlenen Polonyalı Hristiyan Chytra, FETÖ'nün darbe girişimini engellemek için Türk insanının tankların önüne yatmasından ve katıldığı şehit cenazesinde gördüklerinden de etkilenerek İslamiyet'i seçtiği haber, “ABD'den Türkiye'ye sabotaj” başlığıyla verilen ABD, kısa sürede 90 kilometrelik alandan IŞİD’in temizlenmesini sağlayan Fırat Kalkanı Harekatı’na katılmak istiyor. Muhalif savaşçılar ise Türkiye’nin güneyindeki ‘PKK koridoru’ planını boşa çıkaracak el-Bab operasyonunun sabote edilmesinden korkuyor haberi en çok tıklananlar oldu.

ekim.jpg

Ekim

Ekim ayında büyük tartışmaya neden olan  ‘Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi’ filmine gitmeyin! Diyerek haberi Ünlü yazarlardan Erem Şentürk ve Yusuf Kaplan bu filmi köşelerine taşıdı ve vatandaşlara uyarıda bulunduğu haberi en çok okunan haber oldu.  Konya'da akrabalarının evinde yaşayan uyuşturucu bağımlısı genç, komşuları rahatsız ettiği gerekçesiyle evden çıkmasın isteyen kuzenini ve kuzeninin babasını pompalı tüfekle vurdu. Ağır yaralanan kuzen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği haber, FETÖ ablasının hesabından inanılmaz miktarda para haberi, yine 15 Temmuz ihanetine imza atan üniformalı teröristlere ödül gibi tazminat geliyor. General düzeyindeki darbecilerin her biri, OYAK’tan 1’er milyon TL’ye varan tutarlarda emeklilik ikramiyesi alacak. Şehit yakınları bu paraya devletin el koymasını istiyor haberi çok tıklananlar arasındaydı.

kasim.jpg

Kasım

Kasım ayında ise Alkol alan gençleri uyaran iş yeri sahibi öldürüldüğü haberi ilk sırada yer aldı.  Yine Büyükşehir Belediyesinden toplu ulaşım hattına yeni düzenleme, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilenlerin tam listesi, Konya'da yolda fuhuş için müşteri bekleyen kadınlara suçüstü haberi ABD'nin yeni başkanı Trump Türkiye konusunda ne düşünüyor haberi, “Derik kaymakamını şehit eden o hain” başlığıyla verilen Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu bombalı saldırıya karıştığı tespit edilen 2 terörist, yakalandığı haberi Kasım ayında en çok tıklanan haberler oldu.

aralik.jpg

Aralık

Yılın son ayında ise "Dost" İslam'a Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu başlığıyla verilen Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin ve sevgisinin idrak edilmesi amacıyla her yıl düzenlenen "Dost" İslam'a Hizmet Ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'nın da katıldığı törende sahiplerine verildiği haber ilk sırada yer aldı. Bakanlık tarafından yayımlanan, süt ve süt ürünlerinde hile yapan firmaların listesi açıklandı. Konya'da lise öğrencisi, WhatsApp grubuna "Gençler, ben ayrılıyorum aranızdan. Psikolog olamadan psikolojime kurban gittim. Bunu intihar olarak görmeyin. Sadece uçmayı deneyeceğim" diye mesaj atıp 8. katından atlayarak intihar ettiği haber, Rus Büyükelçi Karlov’u katleden Altıntaş’ın FETÖ’nün haberleşme programı ByLock’u yoğun şekilde kullanan kırmızı listedeki 10 kişiyle sık sık bağlantı kurduğu ortaya çıktığı haber en çok okunan haberler oldu.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ