Ataoğlu Güvenlik’ten 5 bin kişiye sertifika

Ataoğlu Güvenlik şirket sahibi Selamullah Ata, faaliyete geçtikleri günden beri firma olarak 5 bin kişiye sertifika verdiklerini belirtti
Ataoğlu Güvenlik’ten 5 bin kişiye sertifika

Faaliyete geçtiğinden beri 5 bin kişiye sertifika verdiklerini belirten Ataoğlu Güvenlik şirket sahibi Selamullah Ata, “Eğitim merkezi olarak kursumuz faaliyete geçeli 11 yıl oldu. Konya’da güvenlik sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu bizim öğrencimiz. Bankalarda görev yapan güvenlik görevlilerinin yüzde 80’i bizim öğrencilerimiz. Konya’da şuanda resmi verilere göre özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan 6 bin kişi var. Bir kısmı şuanda kadrolara geçmiş durumda” diye konuştu.

ataoglu-guvenlik’ten-5-bin-kisiye-sertifika-(2).jpg

Bankalar, siteler ve alışveriş merkezleri başta olmak üzere hemen hemen her yerde çalışan öğrencilerinin mevcut olduğunun altını çizen Ata, “20 yaşını dolduran lise mezunlarına silahlı, 18 yaşını doldurmuş ortaokulu mezununa da silahsız eğitim ve sertifika veriyoruz. Daha sonra öğrencilerimizi güvenlik şirketlerine yönlendiriyoruz. Sertifika almak için başvuracak arkadaşlarımızın başta heyet raporu alıyorlar ve sabıka kaydını getiriyorlar. Sınavı kazandıktan sonrada resmi yerlere alınırken gerekirse mülakattan geçiyorlar. Burada fark olarak lisans mezunu olanlar güvenlik şirketlerinde yönetici olarak görev yapıyorlar. Üniversite mezunlarına da sertifikalar veriyoruz” dedi. Özel güvenlik, Türkiye’de ki işsizliğe çözüm olduğunu söyleyen Ata, sözlerini şu şekilde bitirdi: “ Resmi erlerde çalışan öğrencilerimizin imkânları biraz daha geniş. Geleceği olan bir meslek olarak birçok kişi, Türkiye’deki işsizliğe karşı iş imkânı buluyor.”

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ