Engin Dinç’in 15 Temmuz gecesi bilinmeyen rolü!

Eski Özel Kuvvetler komutanı emekli Korgeneral Zekai Aksakallı, FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi ile ilgili yaşananları anlatırken, darbe girişiminin akamete uğratılması için Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç’in üstlendiği vazifeye dair de önemli bilgiler verdi.
Engin Dinç’in 15 Temmuz gecesi bilinmeyen rolü!

15 Temmuz'un kahraman komutanlarından eski Özel Kuvvetler komutanı emekli Korgeneral Zekai Aksakallı, Habertürk ekranlarında, FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016’ya dair önemli bilgiler verdi. 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’e, darbeci Semih Terzi'yi öldürme emrini veren Aksakallı, şehit Halisdemir’le o gece aralarında geçen telefon konuşmasına da değindi. Ömer Halisdemir ile baba-oğul gibi olduklarını söyleyen Aksakallı, “Ömer' dedim 'Artık ülkemiz için ölüm kalım meselesi'. 20 yıl mücadele ettik. Semih Terzi'nin hain ve alçak olduğunu, ülkeyi felakete sürüklediklerini, onun mutlaka öldürülmesini ifade ettim. Sonra belki kurtulma umudu olabilir diye bölgeyi tarif ettim. Dedim 'Ömer bunun sonunda şehadet olduğunu biliyorsun değil mi' dedim. 'Komutanım feda olsun' dedi. 'Hakkını helal et' dedim. 'Komutanım helal olsun, siz de helal olsun' dedi. Ondan sonra görevini yerine getirdi” ifadelerini kullandı.

“ENGİN DİNÇ BİZE SABAHA KADAR HER TÜRLÜ YARDIMI YAPTI”

FETÖ’nün darbeci militanlarının Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı’na gerçekleştirdiği baskına dair de ayrıntılar veren Zekai Aksakallı, şu anda Konya Emniyet Müdürü olarak görev yapan Engin Dinç’in o gece üstlendiği kritik vazifeyi de dile getirdi. Başta Semih Terzi olmak üzere FETÖ’cü teröristlerin derdest edilmesi ve darbe girişiminin akamete uğratılması için Engin Dinç’in kendilerine sabaha kadar her türlü yardımı yaptığına değinen Aksakallı, “Her noktada polisimizin üstün cesaretini, yardımlarını gördüm o gece. Darbe sabahı Genelkurmay karargahına gittim. Orayı kontrol altına alan arkadaşlarımızla görüştüm. Orada 'Hayret Hüseyin' vardı. Her operasyonda o vardı. Polisimizin o geceki cesareti, kahramanlığı anlatılamaz. Engin Dinç Bey vardı. Sabaha kadar her türlü yardımı yaptı. Yüzlerce kamu görevlisi müthiş mücadeleyle, hep birlikte. MİT Müsteşarımız da öyle. Medyayı organize eden Sadık Bey. Müthiş bir dayanışma ve mücadeleydi” şeklinde konuştu.

 Muhabir
Etiketler :