Konya'da Başkan Altay karne hediyesi dağıtıyor! 200 bin çocuğa şivlilik paketi

Konya'da Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Karnelerle birlikte şivlilik hediyeleri öğrencilere dağıtıldı.
Konya'da Başkan Altay karne hediyesi dağıtıyor! 200 bin çocuğa şivlilik paketi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’ya özgü bir gelenek olan şivlilik kültürünün yaşatılması amacıyla 31 ilçedeki 200 bin anaokulu ve ilkokul öğrencisine şivlilik sevinci yaşattı.

baskan-altay-karne-hediyesi-dagitiyor-6.jpg

Konya'da 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı birinci döneminin sona ermesiyle 496 bin 108 öğrenci karne alarak tatile girdi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile birlikte Cengiz Topel İlkokulu’nda karne törenine katılarak çocuklara hediyelerini dağıtan Başkan Altay, “Bu yıl güzel bir tevafuk oldu. Karne günü aynı anda Şivliliğe de denk geldi. Bu vesileyle çocuklarımıza da hediyeleriyle buluşturmuş olduk. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Tatilinizin iyi geçmesini diliyorum. İyi tatiller.” dedi.

baskan-altay-karne-hediyesi-dagitiyor-1.jpg

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı birinci döneminde Konya genelinde 496 bin 108 öğrenci karnesini aldı. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu Şehit İbrahim Betin İlkokulu'nda düzenlenen karne töreninde öğrencilerle bir araya geldi.

karne-4.jpg

Burada karne ve hediyeleri takdim eden Vali Vahdettin Özkan, Başkan Uğur İbrahim Altay ve Murat Yiğit öğrencilere başarılar diledi. Vali Özkan, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerimiz karnelerini aldı, başarıları daim olsun inşallah. Hem öğrenci hem öğretmen hem de velilerin aralarındaki güzel bir dayanışma, mutlaka eğitim hizmetine katkı sağlayacaktır. Eğitim dediğimiz zaman, insanı odağına alan bir faaliyet akla geliyor. Milli Eğitim Bakanlığmız'ın hayat boyu eğitim stratejisi olarak ortaya koyduğu öngörü ve hedefin esasen her anımızın eğitimle, tekamülle ilgili olduğunu biliyoruz. Hayat boyu eğitim stratejisi; kendimizi bilme, çevremizi bilme, bireysel ve toplumsal hedeflerimizi bilme doğrultusunda daha iyi bir insan olma gibi her şeyi kapsayan bir husus. Şehrimizin eğitim açısından çok önemli avantajları var. Konya şehri denilince eğitimdeki marifet akla geliyor. Bunun öncüleri akla geliyor. Bugün de bu tarihimizin, medeniyetimizin, kültürümüzün mirasçıları olarak bizler de bunu artırarak devam ettirmemiz lazım. Bunun öncüleri, lokomotifi öğretmenlerimiz. Bu yönüyle öğretmenlerimize teşekkür ederiz" dedi.

karne-8.jpg

KARNE HEDİYELERİ BAŞKAN AMCADAN

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Şehit İbrahim Betin İlkokulu, Meram Mehmet Hasan Sert İlkokulu ve Karatay Cengiz Topel İlkokulu’nda öğrencilerin hem karne sevincine ortak oldu hem de şivlilik hediyelerini dağıttı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile birlikte Cengiz Topel İlkokulu’nda karne törenine katılan Başkan Altay, gazetemize özel açıklama yaptı. 31 ilçedeki 200 bin anaokulu ve ilkokul öğrencisine şivlilik sevinci yaşattıklarını belirten Başkan Altay, “Bu yıl güzel bir tevafuk oldu. Karne günü aynı anda Şivliliğe de denk geldi. Bu vesileyle çocuklarımıza da hediyeleriyle buluşturmuş olduk. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Tatilinizin iyi geçmesini diliyorum. İyi tatiller.” dedi.

baskan-altay-karne-hediyesi-dagitiyor-8.jpg

‘İKİ YÜZ BİN ÇOCUĞUMUZA ULAŞTIRDIK’

Şivlilik geleneğini yaşatmak üzere çocuklara hediyelerini dağıttıklarını belirten Altay, “Şivlilikle ara tatil bir araya denk geldi. Konya’nın önemli bir geleneğini yaşatmak üzere Konya genelindeki tüm ana sınıfı, birinci, ikinci ve dördüncü sınıfı öğrencilerimize yaklaşık 200 bin Şivlilik hediyemizi Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılıyla çocuklarımıza ulaştırmış olduk. Ben tatillerinin iyi geçmesini ve Şivliliğin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Böylece Üç Ayların da başlangıcını da tüm Konya olarak hatırlamış olduk. Çocuklarımız gayret gösterdiler. Okullarının çok güzel bir şekilde ilk dönemini tamamladılar. İnşallah ara tatilde de ikinci döneme hazır bir şekilde derslerin başında olacaklar. Tüm Milli Eğitim camiamıza, Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, kıymetli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Velilerimize ve çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum.” şeklinde konuştu.

baskan-altay-karne-hediyesi-dagitiyor-7.jpg

ŞİVLİLİK HEDİYE KUTUSU İÇERİĞİ

Bu yıl Konya Büyükşehri Beleyesinin Şivlilik hediye kutusunda; hama boncuk oyunu, kalp tangram oyunu, snake yüzükler oyunu, yüzük sıralama oyunu ve altıgen taş eşleştirme oyunundan oluşan bilim seti, yaylı makas, oyun hamuru, sıvı yapıştırıcı ve keçeli kalemden oluşan atölye etkinlik seti, kuruyemiş, sütlü krema dolgulu çikolata, çikolata kaplamalı aromalı kek, portakal jöleli tarçınlı bisküviden oluşan gıda set ve 48 sayfalık etkinlik kitabı yer alıyor.

baskan-altay-karne-hediyesi-dagitiyor-3.jpg

Konya’nın merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinin yanı sıra Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Cihanbeyli, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak İlçelerindeki tüm anaokulu öğrencileri ile ilkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıfa giden öğrencilere Şivlilik hediyeleri dağıtıldı. KONYA HABER

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :