Konyalıların kış çilesi bitmeyecek! Tünelin açılışı bahara kaldı

Konya’yı Antalya’ya bağlayacak en önemli projelerden olan Alacabel Tüneli’nde müjdeli haber bekleniyor. Geçtiğimiz yıl kasım ayında tamamlanan Eğiste Viyadüğü’nün ardından Alacabel Tüneli’nin de tamamlanmasıyla yol kullanıma açılacak.
Konyalıların kış çilesi bitmeyecek! Tünelin açılışı bahara kaldı

Alacabel Tüneli’nde müjdeli haber beklenirken; çalışmalara yeniden ara verildi. Yetkililer Konya ile Antalya arasındaki mesafeyi kısaltacak tünelin en geç 2023’te açılacağını ifade etmişti. 2016 yılında çalışmalarına başlanan 7 bin 300 metre uzunluğundaki çift geliş-gidişli toplam 14 bin 600 metre Alacabel Tüneli yapımı çeşitli nedenlerden dolayı gecikmişti. Bu kış açılacağı söylenen tünelde çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği söylenirken; çalışmaların aniden durduğu bilgisine ulaşıldı. Ara verilen çalışmalar hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı. Özellikle Konyalıların açılmasını dört gözle beklediği Alacabel Tüneli’nin açılışı şimdilik bir başka bahara kaldı.

viyaduk-tamam-sira-tunelde-1.webp

viyaduk-tamam-sira-tunelde-2.jpg

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KÖPRÜSÜ: EĞİSTE HADİMİ VİYADÜĞÜ

Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında yapılan ve geçtiğimiz yıl 26 Kasım'da açılışı gerçekleştirilen Eğiste Hadimi Viyadüğü, Akdeniz ve İç Anadolu'yu birbirine bağlıyor. Konya'dan Alanya ve Antalya'ya gitmek isteyenlerin tercih ettiği Alanya Kuşyuvası yolu güzergahında yapılması planlanan 10 tünel yer alıyordu. Söz konusu tünellerden birinin daha hizmete açılmasının ardından Konya-Antalya arası 2 saat 15 dakikaya düşmüş oldu. Eğiste Hadimi Viyadüğü, yükseklikleri 42 ile 166 metre arasında değişen 8 adet orta ve 2 adet kenar ayakları ile kendi alanında ülkemizin en büyük köprüsü.

viyaduk-tamam-sira-tunelde-1.jpg

 Editör
Etiketler :