Pekyatırmacı: Konya basını kalitesiyle Türkiye’ye örnek oluyor

Gazetemizi ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Basın Ahlak Kuralları özellikle halkın doğru haber alması üzerinde durmakta ve gazeteciliğin halkın yararına hizmet etmesini öngörmektedir. Bu bağlamda Konya basını etik kurallara uygun yayınlarıyla örnek olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Pekyatırmacı: Konya basını kalitesiyle Türkiye’ye örnek oluyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Başkan Yardımcısı Ali Düz, Basın Müdürü Zafer Şahin Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu’nu ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.

konya-basini-kalitesiyle-2-001.jpg

Başkan Pekyatırmacı, “Demokrasi kültürümüzün önemli bir parçası medyamızın basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru ve güvenilir yayın politikası ile kamuoyunu bilgilendirmesi büyük önem arz ediyor. Ayrıca medyanın sürdürdüğü yayın politikasının ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlaması, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi de aynı derecede önem arz ediyor. Basın Ahlak Kuralları özellikle halkın doğru haber alması üzerinde durmakta ve gazeteciliğin halkın yararına hizmet etmesini öngörmektedir. Bu bağlamda Konya basını etik kurallara uygun yayınlarıyla örnek olmaya devam ediyor. Basın aynı zamanda belediye hizmetlerinin kamuoyu ile paylaşılmasında önemli bir işlev görüyor. Biz basını "ortak akıl" ile yönetim tarzımızın bir parçası olarak görüyoruz. Bu konuda yapıcı eleştirileri dikkate alıyoruz. Başta yerelde çalışan gazeteler olmak üzere tüm gazetecilerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı. Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Koyuncuoğlu, Başkan Pekyatırmacı ve beraberindekilere teşekkür etti.

• SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

konya-basini-kalitesiyle-1.jpg

Etiketler :