Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

2023’ten umutluyum

2023’ten umutluyum

Türkiye’nin yüzüncü yılı olan 2023 yılına bismillah…

Acısıyla tatlısıyla 2022’yi geride bıraktık. Kovid-19 belasından kurtulduğumuz bir yıl olan 2022’de; ekonomik saldırılar ve terör olayları yıla damga vuran konulardı.

Türkiye'de 2022 yılında Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde imzalanan üçlü muhtıra, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler, Tahıl Koridoru Anlaşması, Şangay Zirvesi, Körfez ülkeleriyle başlayan barış süreci gibi pek çok diplomatik sınavı başarıyla verdi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, yerli otomobil TOGG’un banttan inişi ve enerji alanındaki müjdeler ise yılın en güzel haberleriydi.

Batı Karadeniz’deki seller, Amasra'daki maden ocağı kazası, Mersin ve Taksim’deki terör saldırıları ile çeşitli trafik kazaları ise yılın en üzücü olaylarıydı.

Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılar da gündemin bir diğer konusuydu. Market fiyatları ve yüksek enflasyon bizi en çok zorlayan konulardı.

Ama her şeye rağmen Türkiye; savunma sanayisi, enerji, ulaşım gibi alanlarda pek çok projeyi hayata geçirirken, ekonomik alanda da vatandaşının yanında oldu. Asgari ücrette yüzde 55 artış sağlanmasının yanında, vergiler başta olmak üzere ekonomik hayata dair pek çok karar alındı.

2022 yılı sadece Türkiye’de değil, Konya’da çok hareketli geçti.

Konya 2022’de 5. İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yaptı. Konya Yarı Maratonu, İklim Şurası, Sıfır Atık Festivali, GASTROFEST, Şivlilik Festivali, Tarım Fuarı, Kitap Günleri gibi pek çok etkinlik ve festival ile Konya renkli ve coşkulu bir yılı geride bıraktı.

Yılın bir diğer önemli haberi ise Uğur İbrahim Altay’ın Dünya Belediyeler Birliği Dönem Başkanlığı’na seçilmesiydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 kez ziyaret ettiği Konya, 2022 yılında pek çok yeni yatırıma da kavuştu. Avşar Hadimi Barajı, Eğiste Viyadüğü, Mevlana Çarşısı, Altın Çarşı gibi Konya’nın en büyük projeleri hayata geçirildi.

Konya, 2022’de üzücü olaylar da yaşadı. 2022 yılının hemen başında yaşanan üzücü olay ile yasa boğulduk. Konyaspor’un stoperi Ahmet Çalık’ın trafik kazasında vefat etmesi Konyaspor camiası başta olmak üzere hepimizi yasa boğdu.

Doktor Ekrem Karakaya’nın Konya Şehir Hastanesi’nde silag-hlı saldırı sonucu vefat etmesi ise yılın en elim olaylarından biriydi.

Bunun dışında Konya’da yıla damga vuran pek çok olay yaşandı. Ekonomik ve sosyal gelişmelerden nasibini alan Konya, 2022 yılını yine yatırımın, ihracatın ve üretimin zirvede olduğu bir yıl olarak geride bıraktı.

Her yeni yıl, yeni umutlar demektir. Beklentiler demektir. Bizi 2023’te güzelliklerin beklemesini temenni ediyorum.

2023’te ekonomide istikrar bekliyorum. Asgari ücrete yapılan iyileştirmenin, buhar olup uçmaması için alım gücünün yükselmesini umuyorum. Emeklilere ve memur maaşlarına da asgari ücretteki gibi kayda değer bir iyileştirme umuyorum.

İhracatta kırılan rekorların artarak devam etmesini hayal ediyorum. Bu başarının ülkemize refah olarak yansımasını diliyorum.

Konya’nın birçok projesinin bu yıl tamamlanmasını ümit ediyorum. Hem ulaşımda hem de şehircilikte önemli mesafelerin yine kat edileceğini düşünüyorum.

Konyaspor’dan şampiyonluk bekliyorum, o da olmazsa en azından Avrupa Kupaları için bilet almasını ümit ediyorum.

Rabbimin 2023’te her şeyden önce hepimize sağlık ve huzur vermesini niyaz ediyorum.

2022 yılını geride bırakan tüm okurlarımıza 2023 yılında sağlıklı, huzurlu ve bereketli günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR