A Milli Takım Konya'ya mı geliyor? ‘Konya yine coşacak! Ülkeyi coşturacak’

29 Mart 2022 tarihinden bu yana A Milli Takıma hasret kalan Konya’yı heyecanlandıran bir paylaşım yapıldı. Önceki Dönem Spor Genel Müdürü ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan'ın sosyal medya paylaşımı sonrası A Milli Takım Konya'ya mı geliyor? Sorusu araştırılmaya başladı.
A Milli Takım Konya'ya mı geliyor? ‘Konya yine coşacak! Ülkeyi coşturacak’

Konyalıların Milli Takım hasreti sona eriyor...A Milli Futbol Takımımız Konya'ya gelebilir. Önceki Dönem Spor Genel Müdürü ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan'ın sosyal medya hesabından yaptığı "KONYA yine coşacak! Ülkeyi coşturacak….." paylaşımı sonrası heyecan arttı.

mehmet-baykan-tweet.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise bu tweeti alıntılayarak, 'Bayrakları hazırlayalım arkadaşlar' paylaşımı yaptı.

altay-tweet.jpg

KALAN ÜÇ MAÇIN ŞEHİRLERİ BELLİ

Ay yıldızlılarımız, EURO 2024 Elemelerinde oynayacağı kalan üç maçın ikisine deplasmanda çıkacak. Hırvatistan ve Galler maçlarına deplasmanda çıkacak olan kırmızı beyazlılarımızın, 15 Ekim'de oynayacağı Letonya müsabakası iç sahada olacak. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Haziran ayında yapılan açıklamada, 15 Ekim'deki Letonya maçının Yeni Adana Stadı'nda oynanacağı ifade edilmişti.

nilli-takim-konya-haberi-1.jpg

KONYA'YA HAZIRLIK MAÇI VERİLEBİLİR

Takvimde şu an için 3 resmi maçı kalan A Millilerimiz, 12 Ekim'de deplasmanda oynayacağı Hırvatistan müsabakası öncesinde ülkemizde hazırlık maçı oynayabilir. Son hazırlık müsabakasında Belçika'da Japonya ile karşılaşan ve rakibine 4-2 yenilen ay yıldızlılarımız, Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi son hazırlık maçına Konya'da çıkabilir. Milletvekili Mehmet Baykan'ın paylaşımı sonrası bu ihtimal daha da artarken, bu gerçekleşmesi durumunda geçtiğimiz günlerde Kuntz ile yollarını ayıran A Millilerimiz, yeni hocasıyla ilk maçına Konya'da çıkmış olacak.

milli-takim-konya-2.jpg

KONYA 7 KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Konya, A Milli Futbol Takımımıza 6'sı resmi olmak üzere toplam 7 maçta ev sahipliği yaptı. Ay yıldızlılarımız, bu maçlardan 3 galibiyet ve 3 beraberlik alırken 1 müsabakadan da yenilgiyle ayrıldı. İlk kez 3 Eylül 2015 tarihinde 2016 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde Letonya maçını Konya'da oynayan A Millilerimiz bu karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı. Daha sonra 6 Eylül 2015'te bu kez Hollanda'yı Konya'da konuk eden Ay Yıldızlılarımız bu maçı 3-0 gibi farklı bir skorla kazanmayı başarmıştı. A Milli Takımımız, 13 Ekim 2015 tarihinde ise İzlanda'yı Konya'da konuk etmiş ve Selçuk İnan'ın tarihi frikik golü sonrası maçı 1-0 kazanarak adını Euro 2016 Gruplarına yazdırmıştı.

milli-takim-konya-4.jpg

FRANSA'YA KARŞI İLK GALİBİYET KONYA'DA GELDİ

Bir sonraki maçında Dünya Kupası elemelerinde 6 Ekim 2016 tarihinde Konya'da Ukrayna'yı konuk eden A Milli Futbol Takımımız, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmıştı. 17 Kasım'da ise 2018-19 UEFA Uluslar Ligi Müsabakasında İsveç'i ağırlayan Ay Yıldızlılarımız, bu maçtan 1-0'lık yenilgiyle ayrılarak Konya'daki ilk mağlubiyetini almıştı. Tarihler 8 Haziran 2019'u gösterdiğinde Türkiye'nin rakibi bu kez Fransa oldu. A Millilerimiz 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde konuk ettiği Fransa'yı Konya'da 2-0 yenmeyi başarmıştı. Bu sonuçla milli takımımız tarihinde ilk kez Fransa'yı yenmiş oldu.

milli-takim-konya-haberi-3.jpg

SON MAÇINI KAYBETTİ

A Milli Takımımız, Konya'da son maçına 29 Mart 2022 tarihinde çıktı. Ay Yıldızlılarımız, hazırlık maçında İtalya'yı ağırladığı müsabakadan 3-2 yenilgiyle ayrılmıştı. 1.5 yıldır Konya'da maça çıkmayan A Milli Futbol Takımımızın Euro 2024 Elemelerinde kalan son 3 maçı öncesinde Konya'da hazırlık maçı yapması bekleniyor.

DETAYLAR BELLİ OLDU! LETONYA MAÇI KONYA'DA OYNANACAK;

a-milli-takim.jpg

Etiketler :