Sami Gediz

Sami Gediz

AB HİBELERİNDE 5. SIRADAYIZ

AB HİBELERİNDE 5. SIRADAYIZ

Avrupa Birliği tarafından ülkemize sağlanan katılım öncesi mali yardım kapsamında yürütülen hibe programları aracılığı ile Konya’da toplam 176 projeye hibe desteği sağlandı.

Avrupa Birliği projeleri sıralamasında Konya’nın 5. Sırada yer alması bizleri gururlandırdı. Konya artık proje ile yatıp proje ile kalkan bir il konumunda bulunuyor. Aslında 3. Sırada bulunan Kayseri’den daha fazla proje yapmışız fakat bütçe olarak daha fazla tutarda olduğu için üzerimizde yer almış. 4. Sırada bulunan Van ilinde ise deprem sebebiyle daha fazla desteklenmesinin uygun olduğunu düşünüyorum. İstanbul ve Ankara’dan sonra proje bazında 5. Sırada yer almamız Konya’nın artık projelere ne denli önem verdiğini gözler önüne seriyor. Konya’da toplam 176 proje kabul edildi. Projelerin toplam tutarı 17.469.725.92 Euro olarak karşımıza çıkıyor. 1. Sırada bulunan İstanbul 182 proje, 2. Sırada bulunan Ankara 190 proje, 3. Sırada bulunan Kayseri 147 proje, 4. Sırada bulunan Van ise 201 proje ile sıralamaya girmiş. Proje bazında hiç projesi olmayan İl Bilecik olarak karşımıza çıkıyor. Kilis ve Bartın’ın ise 1’er tane projesi geçmiş görülüyor. Avrupa birliği projeleri ve hibelere baktığımız zaman, artık vatandaş bilinçleniyor. Yapılan projelerin birçoğu kabul ediliyor. Aslında çok güzel destek programları var. Vatandaş artık bunları araştırıyor. Proje destek ofislerinden de destek alarak güzel projelere imza atıyorlar. İlerleyen dönemlerde bu konunun hassasiyetini herkesin fark edeceğini fakat geç kalacağını belirtmek isterim. Bu yüzden geç kalmadan aklınızda olan farklı fikirlerinizi proje olarak hazırlayıp sunmanızı öneririm. Daha sonra yaparım dediğinizde geç kalmış olabilirsiniz.

BANKALARA KUYUMCULARDAN TEPKİ GELDİ

Kuyumcular bankaların altın toplamasından şikâyetçi. Herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyleyen Konyalı kuyumcular böyle giderse bankalarla olan ilişkilerini gözden geçireceklerini ifade ettiler. Bankaların altın alması, kuyumcular tarafından ‘ekmeğine iş koymak’ olarak izah ediliyor. Bazı kuyumculardan da ilginç tespitler çıktı. Mesela bir kuyumcu, yakında bankalar, çimento, kömür, demir gibi malzemeleri de satmaya başlarlarsa şaşırmayız diyor. Kuyumcuların yorumuna göre bankalara kimse müdahale edemiyor. Yani ileride bankalar farklı bir sektöre girdiğinde kimse ses çıkaramaz. Bu kuyumculara yapılan saygısızlıktır şeklinde ifade ediyorlar. Bakalım kuyumcular tepkilerini nasıl gösterecek. Süreci izleyelim, öğrenelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR