Sami Gediz

Sami Gediz

VEKİLLER VE ADAYLARI!!!

VEKİLLER VE ADAYLARI!!!

Siyasi kulisleri sizlerle paylaşmaya bugünde devam edelim. Siyasette geceden sabaha aday kararı değişebilir, o yüzden kimsenin kendisini garanti görmemesini diliyorum. Elinden geleni yaptıktan sonra kenara çekilip hayırlısı demeyi bilmek erdemliktir. Tabi bu süreçte Milletvekilleri de kendi Belediye Başkanlarını aday göstertmek için çaba harcıyorlar. Kimi Vekil gizliden kulis yaparken, kimi ise açık açık bu konuda görüşlerini dile getirerek görüşlerini açıklıyor. Bu süreçte vekiller arasında da bir çekişme bir güç yarışı gündeme geliyor. Bir ilçede iki vekil farklı adayı destekliyor, hangisinin adayı gösterilirse o galip gelecek şeklinde yorumlayabiliriz.

İlk olarak Cihanbeyli ilçesi ile başlayalım. Aslında bu süreçte en kritik ilçelerden birisi Cihanbeyli. Bu ilçede AK Parti ile BDP’nin yarışı söz konusu olacak. Eğer aday seçimi doğru yapılmaz ise ve bu bölgeyi BDP alırsa, teşkilat Başbakan’a ne deriz diye düşünürken, bir yandan da aday seçiminde çok titiz davranıyor. Bu bölgede iki milletvekilinin yarışı söz konusu. Mustafa Kabakcı ve Ayşe Türkmenoğlu.

Ayşe Türkmenoğlu’nun adayı Mehmet Kale. Mustafa Kabakcı’nın adayı ise Osman Tüzün.  Bu adaylardan Mehmet Kale zaten mevcut Günyüzü Belediye Başkanı. Türkmenoğlu, Kale’nin Başkanlığı için çeşitli kulislerde bulunarak aday olmasını istiyor. Kabakcı’da Osman Tüzün’den yana tercihini kullanıyor. Bakalım kim galip gelecek. Bu bölgenin, halkın nabzını tutarak doğru tercihli bir adayı göstermekte artık teşkilata kalıyor.

Gelelim Beyşehir’e. Beyşehir’de de durum farksız. İki Vekil burada yarışıyor. Belediye Başkanlığından öte ilçeler Vekil yarış alanına döndü diyebiliriz. Mustafa Akış ve Gülay Samancı Beyşehir’de yarışan iki vekil. Gülay Samancı mevcut Başkan İzzet Taşcı’yı desteklerken, Mustafa Akış ise Hasan Takavcı’yı destekliyor. Bu süreçte kim adayını kabul ettirirse bir zafer kazanmış olacak. Bu İlçe’de İzzet Taşcı’nın adaylık şansı daha fazla görünüyor. Çünkü gerek bölgedeki STK’larla, gerek esnaf ve halkla güzel bir görüntü çiziyor. İlçede seviliyor. Bundan sonraki süreçte teşkilat kararı verecek. Ne diyelim hayırlısı olsun.

Son günlerde aklımdan çıkmayan bir söz var. ‘İnsan büyüdükçe küçülmelidir’ Bu sözü aslında şehrimizdeki büyüklerimizde yaşamak istiyorum. Her gördüğümüzde analiz etmeye çalışıyorum. Bu konuda ilk olarak Sayın Valimiz Muammer Erol’u örnek olarak almanızı tavsiye ederim. Kendisinin olgun tavırları ve duruşu şehrin bir Valisi olmasının yanında, abisinin de olacağını söyleyebilirim. Aynı şekilde Uğur Kaleli, Selçuk Öztürk, Memiş Kütükçü büyüdükçe küçülme erdemini gösteren Başkanlarımızdan. Şehrimizde bu erdemliliği gösteren birçok abimiz var. Bunları zamanla yazmayı düşünüyorum. Tabi büyüdükçe, burnunun dikine gidenlerimizde var. Onları yazmaya bile tenezzül etmeye gerek yok. Allah ıslah etsin diyebiliriz. Hepimizin yol çizgisi, hedefi,  büyüdükçe küçülmek olsun. Erdemlilik bu çizgide yürümektir.

Bu arada Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay geçtiğimiz gün yeni yaşlarına girdiler. İki Başkana da yeni yaşlarında sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Güzel bir haftasonu diliyorum. Hoşcakalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR