Sami Gediz

Sami Gediz

BAŞBAKAN’IN KONYA NOTLARI

BAŞBAKAN’IN KONYA NOTLARI

Konya her yıl olduğu gibi bu yılda en yoğun günlerinden birisini yani Şeb-i Arus gününü bitirmiş oldu. Her yıl olduğu gibi bu yılda Başbakan Erdoğan programlara katılmak üzere Konya’ya geldi. Aslında program her yıl aynı tarihte olduğu için gelenekselde diyebiliriz. Geçen yıl Erdoğan Konya’ya iki gününü ayırmıştı fakat bu yıl vakit ve gündem yoğunluğundan dolayı 1 gününü Konya’ya ayırabildi.

Başbakan Erdoğan, Konya’dan dünyaya çok net mesajlar verdi. Son dönemde Türkiye’nin içerisinde oluşan karışık durumlara, kendisi hakkında çirkin kampanyalar başlatan bir takım topluluklara, gruplara ağır göndermeler yaptı. Başbakan kendisini tehdit edenlere hiçbir zaman boyun eğmediklerini ve eğmeyeceklerini de ekledi. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir cümlesi de aslında çok derin anlamlar taşıyor. ‘‘Türkiye, milletin çiğneneceği, milletin kararlarının yok sayılacağı 3. sınıf bir kabile devleti değildir. İçeriden ya da dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz’’ cümleleri bazı gruplara bir meydan okuma şeklinde de yorumlanabilir.

Başbakan’ın güvendiği ve diğer milletvekillerine oranla daha fazla ilgilendiği Hakan Şükür’ün istifası da kendisinde hayal kırıklığı oluşturmuş. Erdoğan, Hakan Şükür’den böyle bir şey beklemezdim, madem istifa etti, milletvekilliğinden de istifa etmelidir diyerek aslında Şükür’e bir mesaj gönderdi. Bu mesajı Şükür’ün anlayıp anlamadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Başbakan Erdoğan Konya’ya olan güvenini ise övgülerle ortaya koydu. 11 yıldır Konya’nın dualarını gönüllerimizde hissediyoruz diyerek bu güvene hiçbir zaman halel getirmeyeceklerini de ekledi. Başbakan aslında bazı projelerle ilgili de bilgi verdi ama açıklık getirmedi. Mesela Çevre yolu projesi Konya’da en çok konuşulan gündem maddelerinden birisi. Bu konuyu daha derinlemesine ele almasını bekledim ama beklediğim gibi bir açıklama olmadı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise kürsüye çıkarken Konyalılardan en fazla alkışı alan isim oldu. Bakan Davutoğlu’na müthiş bir destek vardı. Kendisinin konuşması gönülleri okşadı. Konya’nın maneviyatına yakışır bir konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan’ın Konya’ya olan ilgisine hep şahit olduğunu söyledi. Konya’nın merkez şehirler içerisinde olmasında en büyük payın Başbakan Erdoğan’ın destekleriyle olduğunu dile getirdi.

Konya’ya Ak Parti iktidarı döneminde yani 11 yıllık dönemde 18,5 milyar liralık yatırım yapılmış. Konya gerçekten 10 yıl içerisinde güzel bir mesafe aldı. Konya büyüyor ve gelişiyor. Biz bazen olumsuz yanlarını yazarak eleştirebiliyoruz ama olumlu olarak yapılan birçok yatırım var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’in 3. Döneminde yani ustalık döneminde kendisinden daha fazla proje, yatırım istiyoruz. Her yapılan çalışma, proje unutulmaz. Allah, Her belediye Başkanına hayırla yad edilmeyi nasip etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR