Murat Can

Murat Can

Adayları Kimler Belirleyecek?

Adayları Kimler Belirleyecek?

Ak Parti’de süreç tıkır tıkır yürüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin belediye başkanı adaylarını belirlemek için nihayet kolları sıvadı.

Şu anda, yani bu yazıyı kaleme aldığım sıralarda ( pazartesi saat 15.00 ) Ak Parti Genel Merkezi’nde temayül oyları sayılmaya başlandı. Bende merakla bekliyorum sonuçların ne çıkacağını.

Temayül yoklamalarında kullanılan oy pusulaları tasnif ediledursun bir bilgi daha vereyim.

Pazartesi akşamı, yani dün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aday belirlemek için oluşturduğu üst komisyonu topladı. Toplantının gündemini sordum. “genel değerlendirme yapacak” dediler.

 Bahsettiğim üst komisyonda kimler var?

Öncelikle Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları var.

Ak Parti’nin Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Prof. Mustafa Şentop, Genel Sekreter Haluk İpek, Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu ve partinin ikinci adamı konumundaki Mehmet Ali Şahin, Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel.

Genel Başkan yardımcılarının yanında Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu’da adayları belirleyecek üst komisyonda yer alıyor.

Bu isimlere ek olarak Seçim Koordinasyon Başkanı Mustafa Ataç ve Ak Parti Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli’de komisyonda yer alacan isimler.

Söylediğim gibi pazartesi bu isimlerden oluşan aday belirleme üst komisyonu toplantısını yine benim yazıyı kaleme aldığım saatlerde yaptı. Toplantıda genel konular görüşüldüğü bana gelen bilgi. Tabi hemen akabinde Sayın Başbakan Yurt dışına çıkıyor ve dört gün yok. Bu hafta sonu ise geriye kalan ve yeni büyükşehir yapılan 15 ilin temayülleri yapılacak. Ardından sonuçlar hızla genel merkezde sayılıp Pazartesi yine Başbakan başkanlığında ve yukarıda saydığım isimlerden oluşan komisyonun önüne konulacak.

Artık kader anı geliyor. Başbakan A harfinden mi başlar, yoksa aklına gelen ilin dosyasını “getirin bakalım” mı der, onu bilmiyorum.

 Türkiye’nin her noktasında heyecan dorukta fakat Ak Parti’nin banko kazanacağı şehirlerde nefesler bir başka tutuldu. Temennimiz bu sürecin Konya’ya yine yıllar kaybettirip telafisi zor yaralar açmaması. İnsanları anlayan ve dinleyen, görüntü olsun diye değil işlevsel icraatlara imza atan, dinamik bir belediye başkanının aday gösterilip halkın bu adaya oy verirken buruk değil büyük bir coşkuyla sandığa gitmesini murad ediyoruz.

Sayın Başbakan şunu da görüyordur eminim. Halkta heyecan uyandırmayan, hatta yılgınlığa ve ismi söylendiğinde yüzünün buruşmasına neden olan bir isim aday gösterildiğinde, vatandaşın sandığa gitme oranı düşer ve alınan oy totalde kayba uğrarsa yine sevimsiz bir durum olur.

Biz mevcut tablodan gerçekten çok sıkıldık. Konuşmaktan da, eleştirmekten de, doğru arayıp, yanlışları görmemek için gayret sarf etmekten de usandık.

Umut etmekten ve doğruyu taktir ederken yanlış işlerin yanlışlığını yüksek sesle bağırmaktan başka hiçbir şey gelmiyor elimizden.

Bu yüzden dua ediyorum ki Konya yıllarını heba etmesin. Sayın Başbakanın Konyalıyı sevindireceği umuduyla bekliyorum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Can Arşivi
SON YAZILAR