Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Ahmet Davutoğlu başbakan oluyor, peki Konya'da neden heyecan yok?

Ahmet Davutoğlu başbakan oluyor, peki Konya'da neden heyecan yok?

Türkiye’nin Lideri Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Başkanlığı görevini kendisinden sonra üstlenecek isim olarak Ahmet Davutoğlu ismini açıkladı. Tabi, ben bu haberi Suriye’de almıştım. Mücahitlerin gözü parlıyordu, herkes bizi tebrik ediyordu, seviniyorlardı.

Cilvegözü Hudut Kapısına gelirken sosyal medyaya bakabildim, Konyalıların sesleri sosyal medyada çok çıkıyordu. Özellikle, Sayın Ahmet Davutoğlu’nun sosyal medyadaki sayfasında görülecek şekilde, ifadeler etiketlenerek arka arkasına gönderiliyordu.

Konya’daki birkaç dostu aradım ama duyduğuma şaşırdım, sosyal medyada Ahmet Davutoğlu’nu etiketleme mücadelesi verenlerin hiçbiri Konya’da yüksek sesli sevinmeyi, Konya’da bayram havası estirmeyi akıllarına getirememişlerdi. Birkaç silik, (düğünlerin bile can sıkıcı ritüeli haline getirilen) havai fişek atılmış, onun dışında tık çıkmamış kimseden.

Zaten bir sonraki gün Konya’ya geldiğimde de kendim gördüm,  enteresan bir sessizlik vardı, Konya’da coşku yoktu, sanki koskocaman şehre ölü toprağı atılmıştı…

Bugüne kadar da bekledim ve hala Konya’dan tık çıkmıyor…

Tuhaf, ne bir kutlama, ne bir miting, ne bir konvoy var Konya’da, sokaklar bayraklarla süslenmemiş, bırakınız sokakları, zaten Ahmet Davutoğlu ile ilgili bir bayrak da yapılmamış, sizin anlayacağınız doküman bile yok.

Bu millet, zor zamanda paralel ihanet şebekesine tek prim vermeyen ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alan bu aziz millet, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığını Bayram gibi karşılamak istiyordu oysa. Neden bunun bir yolu oluşturulmadı? Bizim merak ettiğimiz konu budur.

Bu soruyu Sayın Ahmet Sorgun’a soruyoruz… Bir öngörüsüzlük mü var, yoksa tembellik mi söz konusu, başka bir konuyu aklımıza bile getirmek istemiyoruz.

Acayip bir video çekip, kat montajla bir seslendirme yaparak Türkiye’nin en iyi video filmini yaptığını zanneden arkadaşlar niye adam gibi bir Ahmet Davutoğlu filmi yapmıyorlar? Yoksa pirim yapmayacağını mı düşünüyorlar?

Tuhaf bir bayrağı asarak Saadet Partisi ile AK Partili gençleri karşı karşıya getiren müthiş(!) reklamcı arkadaşlar niye Ahmet Davutoğlu Başbakanımız olurken bayrak yapmak akıllarına gelmiyor? Ahmet Davutoğlu milletin adamı değil mi? Ya da Milletin Adamı, Ümmetin Adamı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olması bu arkadaşları mutlu etmiyor mu?

Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyeleri niye bir kutlama programı düzenlemedi? Neden Büyükşehir Belediyesinin binasına, “Konyalı Ahmet Davutoğlu, dünyaya hayırlı uğurlu olsun” şeklinde bir bayrak yaptırılıp asılmadı?

AK Parti Konya İl Teşkilatı niye bütün Konyalıları Kültür Parka toplayıp Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olmasının coşkusunu dosta düşmana göstermedi? Birçok konuda açıklama yapan, Gençlik Kolları neden bir konvoy yapmadı Konya’da?

Değmez miydi, Konya’nın bu sevince ortak olduğunu görmek, onlara yetmez miydi?

Ahmet Davutoğlu Konya için sıradan bir isim değil ki. Ahmet Davutoğlu Konya’nın evladı, Konya’nın canı ciğeri. Ataları bu topraklarda metfun, halası, dayısı, teyzesi bu topraklarda…

Bu topraklarda dünyaya teşrif etmiş, ta babasından tutun, bütün Türkiye adeta kol kanat germiş, özenle okutulmuş, bir dahi, bir Şaman…

Ahmet Davutoğlu’nun Kadim Dostu, BİLSEV Başkanı Mustafa Özel, MÜSİAD Konya Şubesindeki bir toplantıda Ahmet Davutoğlu’nu anlatırken ŞAMAN ifadesini kullanmıştı. Tabi hepimizde, bu Şaman da nedir, Şamanizm gibi bir şey mi, diye düşünce oluşurken, bizi aydınlatmış, bilgilendirmişti;

Şaman, gece en zifiri karanlıkta, hiçbir ışığın olmadığı bir anda topluma yol gösteren insan, anlamına geliyormuş.

Ahmet Davutoğlu böyle bir insan, bu ülkeye inanmış, bu ülkenin bir gelecek tasavvuruna ihtiyaç duyduğunu görmüş ve Türkiye’ye bir gelecek tasavvuru çizmiş bir Yol Gösterici.

Bir tarafı ile dünyanın en büyük Filozofu ama bir tarafı ile bir ‘dâhi devlet adamı’.

Gidin Suriye’ye, bu dediklerimin ne anlama geldiğini anlarsınız; gidin Irak’a, ne dediğimi daha iyi anlarsınız; gidin Bosna’ya, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığının ne anlama geldiğini daha iyi kavrarsınız.

Konya’da oturmakla, Konya’da boş boş makam, mevki kavgası yapmakla Ahmet Davutoğlu anlaşılmaz. Ahmet Davutoğlu bir davadır, bu davanın acılarını çekenler bu davanın iktidara gelmesinin sevincini de yaşamak isterler, bu hakkımızdır.

AK Parti İl Teşkilatı daha bu fırsatı kaçırmadı. Bugünden itibaren bir dizi etkinlik düzenleyebilir, Kültür Park’ta dev bir “Ahmet Davutoğlu” mitingi düzenlenebilir, konvoylar oluşturulabilir, şehrin her yerine bayraklar dikilebilir.

Konyam, aziz milletim, Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu davanın, Türkiyemin, zor zamanında hiçbir fire vermeden, safları sık tutan benim soylu hemşerilerim bu mutluluğu yaşamak istiyor. Ne olur, çok gecikmeden bu kutlamaları yapın. Toplu Ulaşım araçlarında, tramvayda, Alâeddin’de, Meram’da, Akyokuş’ta bu sevincin emarelerini görmek istiyoruz.

Konya bunu hak ediyor, bu dava bunu hak ediyor. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olması bir bayramdır Konya’da.

Ama aslında biliyorum ki sadece Konya’da değil, aynı zamanda, Bağdat’ta, Şam’da, Mekke’de, Kufe’de, Kahire’de, Myanmar’da, Bosna Hersek’te, Arakan’da, Doğu Türkistan’da aklımıza gelen gelmeyen ümmetin coğrafyasında bayramdır.

Biz tekbir diyeceğiz, bütün dünya Allahüekber diyecek…

Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Uğur İbrahim Altay, Fatma Toru, Mehmet Hançerli bu sevincin ortağı olmanızı bekliyoruz, umarım boş bir beklenti değildir bu…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR