Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Aileyi kurtarmak için size de iş düşüyor!

Aileyi kurtarmak için size de iş düşüyor!

Konya’da kurulan ve ihtiyaç sahibi binlerce genç çiftin evlenmesine vesile olan Mehir Vakfı, depremzedeler için de faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Daha önce Hatay’da 100 gence çeyiz yardımında bulunan ve yuva kurmalarına vesile olan Mehir Vakfı şimdi de Kahramanmaraş’taki gençler için seferber oldu.

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ile Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı işbirliğiyle hazırlanan 8 tır giyim, mobilya, züccaciye, beyaz eşya, tekstil ürünleri gibi malzemelerden oluşan yardım tırları Kahramanmaraş ve ilçelerinde ikamet eden depremzede 100 çift için geçtiğimiz gün Konya’dan dualarla Kahramanmaraş’a uğurlandı.

Bu vesileyle de gelecek hafta Cumartesi günü Kahramanmaraş’ta bu gençler için güzel bir düğün tertip edilecek.

Mehir Vakfı Konya İl Temsilcisi Abdullah Şafak’ın söylediğine göre Kahramanmaraş’taki düğün için 320 tane başvuru gelmiş. Kahramanmaraş Müftülüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bir komisyon oluşturmuşlar. Hala da talep geliyormuş. Mehir Vakfı şimdilik 100 çift için düğün yapacak ama hayırseverlerden destek gelmesi durumunda başvuru yapan tüm gençlerin yuva kurmasına vesile olunacak.

Öte yandan Kahramanmaraş organizasyonunun ardından benzer çalışmanın Malatya ve Adıyaman’da da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Böylesine hayırlı bir iş yaptıkları için Mehir Vakfı’na, Konya İl Müftülüğü’ne ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi’ne hepimizin teşekkür etmesi lazım.

Her şeyden de önemlisi, kuru bir teşekkür yerine hepimizin maddi ve manevi olarak destekte bulunması lazım. Konya’nın kadirşinas, gönlü zengin, cömert hayırseverlerinin bu güzel organizasyonda daha çok paya sahip olması lazım.

Günümüzde giderek çatırdayan ve toplumun temelini oluşturan aile mefhumunun ayakta tutulması için, aile yapısının kurtarılması için büyük çaba sarf eden Mehir Vakfı’na hem vatandaşlar olarak bizlerin hem de başta Cumhurbaşkanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteklerini esirgememesi gerekiyor.

ÇİLELİ HAFTA!

Konyaspor Kayserispor deplasmanından istediğini alamadı. Rakip 10 kişi kalmasına rağmen Konyaspor bir türlü oyuna ağırlığını koyamadı. Yana, geriye paslardan adeta gına geldi. Son dakikalara doğru oynanan oyun maç geneline yayılabilse çok başka şeyleri konuşuyor olurduk…

Hafta boyunca bir sürü denklemler yaptık.

Beşiktaş Hatayspor’u, Ankaragücü Pendikspor’u, Gaziantep ise Karagümrük’ü yenerse dananın kuyruğu kopar demiştik.

Ama ne yalan söyleyeyim, ben Beşiktaş’ın Hatay’a puan vereceğini adım gibi biliyordum. Hatta Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu’na da bir haftadır söylüyordum. Beşiktaş beni yanıltmadı. Diğer sonuçlar Konyaspor’a yarasa da Hatayspor’un şansını son haftaya taşıması Konyaspor adına riski devam ettirdi.

Konyaspor’un kaderi şimdi başka maçlara bağlı. Yazarımız Kasım Göçer de aşağıdaki denklemde bu durumu açıklamış.

Ankaragücü, Trabzonspor'a karşı kazanamazsa Konyaspor kümede kalır.

Hatayspor, Rizespor'a karşı kazanamazsa Konyaspor kümede kalır.

Pendikspor, Gaziantepspor'a karşı kazanırsa Konyaspor kümede kalır.

Hatayspor ile Ankaragücü kazanır, Pendikspor kazanamazsa ve Konya Galatasaray'dan puan alamazsa Konyaspor düşer.

Şunu söylemek lazım, Konyaspor’un işi haftaya hiç kolay olmayacak ama bir şekilde ligde kalacağımızı düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR