Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

AK Parti Birinci ama Aday Ne Durumda?

AK Parti Birinci ama Aday Ne Durumda?

 

Bizim duruşumuz her zaman bellidir, biz ülkemize de, başbakanımıza da güveniyoruz. AK Partinin çalışmalarını, başarılarını her daim takdirle ve takıntısızca överiz, gündeme getiririz.

Tabi bu böyle ama AK Parti dediğimiz eski dönem partilerine benzeyen tek tip bir parti değil ki, çok sesli bir parti.  

Bir bakan çok mükemmel işler yaparken bir başka bakan enteresan adımlar atabiliyor, bir taraftan birçok belediye başkanı ülkenin kalkınması için canla başla çalışırken, öbür taraftan bir belediye başkanının hakkında soruşturma başlatılabiliyor. Hatta yolsuzluktan, usulsüzlükten AK Partinin ihraç ettiği belediye başkanları bile malumunuz bu süreçte medyada yer aldı.

Neyse biz Konya’ya gelelim, tabi artık yerel seçimlere yaklaşıyoruz ve her gün nerede ise bir şirket tarafından hazırlanmış anket açıklanıyor medyada. Her partinin şirketi var, her parti adayların üzerinde yoğunlaşıyor, şehirlerde zayıf ve güçlü yönlerini bulmaya çalışıyor ve tabiî ki seçime hazırlanıyor. Elbette daha vakitte var, onun için yoğunlaşmamış bir çalışma dikkat çekiyor ve devam ediyor.

Dün Yeni Haber Gazetemizin internet sitesinde de yayınlandı, Büyükşehirlere yönelik bir anket çalışması yapılmış. 30 büyük şehir belediyesinden 19’unda AK Parti çok rahat görünüyor. Bu rahat şehirlerin arasında Konya’da var.

Evet, AK Parti Konya’da rahat, Konyalı değişimin, dönüşümün, gelişmenin yanında yer aldığı için AK Partiyi her zaman en üst seviyeden destekledi. AK Parti rahat ama belediye başkanı kim olacak? AK Parti kazanacak ama belediyeyi yönetecek başkan kim olacak?

Artık 31 tane merkez ilçesi olan bir şehir Konya… Bu ilçelerdeki, hatta köylerdeki seçmenin görüşü bile önemli bu süreçte. Konya toplamda 2 milyonu aşan bir nüfusa sahip, merkezde 1 milyon insan yaşıyor, diğer 1 milyon insan ise taşrada yaşıyor. Yani diğer 28 ilçe, köy, mahalle ve sokaklarda yaşıyor (Aslında yeni yasaya göre köy kalmadı Konya’da ama anlaşılması için ben sosyolojik olarak köy kavramı hala geçerli olduğu için köy diyorum.).

Netice itibariyle Konya çok denklemli bir seçim sürecine giriyor.

Geçen (tabiî ki ismini yazamam) Büyükşehir Belediyesinden bir dostum ile oturuyorduk, “seçimler için, Tahir Bey’in şansı geçen Aralık ayına göre ciddi anlamda azaldı” deniyor, dedim.

Dostum bana, “Tahir Bey rahat, belki bu yerel yönetimler yasası çıkmasaydı Tahir Bey’in şansı azalırdı ama şimdi, tecrübeli bir isim isteniyor, onun için Tahir Bey çok rahat” dedi.

Ben de öyle zannediyordum fakat Ankara’dan kesinlikle böyle bir açıklama gelmiyor. Ankara’nın isim konusunda daha net olmadığı konusunda kesin diyebileceğimiz bilgiler alıyoruz. “Başbakan kafasında bu işleri bitirmiş olsa bile açık etmiyor”, deniyor.

Başka başka birçok isim de kulislerde şimdiden konuşuluyor. Mesela “al yazmalı Selvi boylum” artı “Baba” gibi biri tecrübeli isimlerden… Artısı var eksisi yok, zira tecrübesi ile Konya vilayetinin her köşesini Tahir Bey’den daha iyi tanıyor. Konyalıda bu Bey’i sever… Karakter olarak da Konya’ya uygun bir isim, kavgayı, gürültüyü sevmez, çok çalışkan bir isim. Yaptıkları işlerde ortada…

Bugün asfaltlanmamış, suyu olmayan bir tek köy Konya’da yoksa bu başarıda en büyük pay bu Bey ve arkadaşlarınındır.

Dediğim gibi daha seçimler için zaman çok, bunlar bugün konuşulanlar, Ankara’da Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadeleler şimdiden başlamış. Ankara’dan görüştüğüm arkadaşlarım, özellikle Ahmet Davutoğlu üzerinden ciddi bir mücadele olduğunu ifade ediyor.

Biz rahatız, oturacağız ve izleyeceğiz ama Tahir Bey öyle mi? Büyükşehir Belediye Başkanlığını aslında Tahir Bey hafife alır biliyoruz ama onu da kaybederse ne olacak? Sıradan bir insan olmaya hazır mı bilmiyorum. Tahir Bey hırslı ve derinden giden bir insandır, bakalım elbette bu döneme yönelik çalışmalarda yapıyordur.  

Konya medyası ile çok sınırlı bir ilişkisi olduğunu biliyoruz. Yahu bir defa bile basın toplantısı düzenlemedi Konya’da Sayın Tahir Akyürek…

E doğal olarak da bu dönemde çok fazla seveni olmayan birisi olarak seçimlere gidiyor.  Güvendikleri var, “açık ve kapalı statları bitirim, tramvaylar gelir, rahat olurum” diye düşünüyor da olabilir ama yoğun ve derinden çalışma yürütenleri de hesaba katması gerekecek…

Şimdilik şunu söyleyebiliriz, AK Parti Konya’da çok rahat görünüyor ama aynı şeyi Tahir Akyürek için söylemek bugün için çok zor. Zaman azaldıkça da Konyalı ile ikilli ilişkilerde hep sorunlar yaşayan, çalışmalarını genelde yaygın medya üzerinden yürüten Tahir Akyürek için anlaşılıyor ki can sıkıcı rüyaların çokça görüleceği bir süreç olacak önümüzdeki aylar…

Biz kim kazanırsa kazansın, Konya kazansın diyoruz, daha ne diyelim… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR