Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

AK Parti Konya Kongre Süreci Yarma’da Başladı

AK Parti Konya Kongre Süreci Yarma’da Başladı

Geçen Cumartesi günü Karatay İlçesinin Yarma Mahallesindeydik. Zaten daha öncede birkaç defa yazmıştık, AK Parti’de yeni bir dönem başlıyor. Önümüzdeki süreçte ilçe ve il kongreleri yapılacak. 2015 Yılının Şubat Ayının ortasında da Genel kongre yapılacak ve böylece AK Parti 2015 yılında Haziran ya da Mayıs ayında yapılacak olan seçimlere güçlü bir şekilde gitmiş olacak.

Önce şunu ifade edeyim, Cumartesi itibariyle Yarma’da verilen startla delege seçimleri başlamış oldu, bütün ilçelerde delege seçimi Ekim ayında tamamlanacak. Kasım ayı itibariyle ilçelerde kongreler başlayacak.

Kasım ve Aralık ayında ilçe kongreleri tamamlanacak.

Ocak ayında ise AK Parti Konya İl Teşkilatının 5 Olağan Kongresi yapılacak ve seçime hangi il başkanı ile gidileceği bu kongrede belirlenmiş olacak. Bütün bu süreçle ilgili takvim genel merkeze gönderilmiş, onaylandığı takdirde resmi takvim de açıklanacak.  

Tabi bu kongrelerde il ya da ilçe başkanı olan ya da yönetime giren AK Parti mensuplarının milletvekili adayı olamayacaklarına karar verildi.

Netice itibariyle güçlü il ve ilçe yönetimleri istiyor AK Parti ve bunu da anlayışla karşılamak gerekiyor.

Neyse gelelim Yarma Mahallesindeki tabloya;

Bir kere şunu ifade edeyim AK Parti il, ilçe teşkilatları, kadın kolları ve ilçelerin gençlik kolları, hakikaten dinamik.

Bir kere herkes Türkiye’nin kaderinin AK Partinin kaderi ile özdeş olduğunun bilincinde. Bazı küçük aksaklıklar olabilir ama genel tabloya baktığımızda AK Parti teşkilatlarının niteliğini gözlemleyebiliyorsunuz, siyasetin merkezi konumundaki AK Parti’nin bu dinamizmi siyasetimize de yön veriyor.  

Diğer taraftan ifade etmeliyim, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Soyla gerçekten çok iyi bir hatipmiş, Yarma’da Cumartesi günü buna da şahit oldum.

AK Parti’nin böyle isimlere sahip olması da önemli, zira tabanı hareketlendirebilecek, dinamik tutacak hatiplere her zaman ihtiyaç vardır.

Ve siyasetimizde hatip krizinin oluştuğu bir dönemde tabanda heyecan oluşturabilen, tabanı etkileyebilen, kitleleri harekete geçirebilen hatiplerin varlığı AK Parti’nin en az 20 yıl daha ülkemizde alternatifi olmayacak bir siyaseti üreteceğini göstermektedir. Diğer partiler böyle hatiplere sahip değiller ne yazık ki.

Sayın Süleyman Soylu’nun konuşması ile bütün salonu etkiledi, hatta biz gazeteciler bile etkilendik, yalan söylemeyelim.  

Bu konuşmadan birkaç notu sizlere de aktarayım:

- Bu ülkede Kürtler sıkıntı çekmiştir ama devlet sadece Kürtlere mi zulmetti. İskilipli Atıf Hoca Kürt olduğu için mi asıldı? Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan Kürt olduğu için mi asıldı? Bu ülkede herkes sıkıntı çekti. Biz Başbakanımızı şehit verdik, sonra bu millet birbirine kırdırıldı. Herkes sıkıntı çekti.

Onun için “bu ülkede sadece Kürtler acı çekmiştir” demek ve bunun için de şımarıkça eşkıyalık yapmak kimsenin haddine değildir.

--- Türkiye hiçbir zaman başka ülkelerden gelen halklara sırtını dönmemiştir. Balkanlardan gelenlere de, Kafkasya’dan gelenlere de, Irak’tan, Saddam zulmünden kaçıp gelenlere de, şimdide, Araplara, Türkmenlere, Kürtlere, Yezidilere ve savaş zulmünden kaçan, rengi, ırkı, dini, mezhebi ne olursa olsun, insanlara da sırtını dönmedi.

Şimdi Türkiye’ye böyle mi teşekkür ediyorlar. Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Esed’in zulmüne “hayır” diyemeyenler, Türkiye’ye karşı büyük oyunun içinde yer alıp, eşkıyalık yapıyorlar.

--- Kürt Türk Kardeşliğini hedef alamazlar, Türkiye bu sıkıntıları aşacak ve gerekli tedbirleri alarak büyük yürüyüşüne devam edecektir.

--- Kemal Kılıçdaroğlu Başbakanımıza, “önce sen bir başbakan ol” diyecek kadar küçülebiliyor. Sen bir genel başkan ol Sayın Kılıçdaroğlu, sen zorla imza topladığın delegelerinden bile oy alamadın. Sen genel başkan olda ondan sonra başkalarını sorgula.

---- CHP Genel Başkan Yardımcılarından birisi İçişleri Bakanımıza müsvedde demiş, Bizim İçişleri Bakanımıza insan müsveddeleri dil uzatamaz.

Tabi bunu daha fazlada uzatabiliriz, neticede gerçekten önemli konularda Sayın Süleyman Soylu müthiş bir konuşma yaptı Cumartesi günü.

Bu arada Yarma Mahallesinden sonra Göçü mahallesine de gittik. Orada bir düğüne misafir olduk, tirit yedik. Düğün Sahibi Rauf Ağabeyimiz sağ olsunlar bizi en güzel bir şekilde misafir ettiler. İki bin nüfuslu Göçü Köyünde Beş yüz’e yakın hafız varmış, bunu da öğrenmiş olduk. Neden bu topraklara “gâvur” giremiyor anlayabiliyor musunuz?

Bütün buraları gezerken Sayın Mehmet Hançerli’nin merkezin dışındaki mahallelere de ne kadar önem verdiğine de şahit olmuş olduk.

Bütün bu köylerde bütün yollar asfaltlanmış, hem de sıcak asfalt. Çöp varilleri tabiri caizse cıncık gibi. Bütün mahallelere tatlı su çeşmesi yapılmış.

Karatay Belediyesi bu mahalleleri mağdur etmemiş ve en güzel bir şekilde çalışmış, hizmet etmiş. Ayrıca şunu da ifade edeyim, Yarma’da müthiş bir salonda bu toplantı yapıldı ve bu salonu da Karatay Belediyesi yapmış.

Her hali ile takdiri hak ediyor bu çalışmalar. Sayın Mehmet Hançerli derinden ama gerçekten çalışmaya ve hizmet etmeye devam ediyor. Umarım popüler ama çalışmayan belediyelere de örnek olur.

Bu arada Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul’un ile birlikte Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez ve Gülay Samancı’da Yarma’daydı.

Gülay Samancı milletvekilleri adına konuştu, iyi konuştu mu?

Ve Sayın Hüseyin Üzülmez Hacdan yeni geldi biliyorsunuz, sakal koymuş. Eskiden de Hüseyin Bey sakallıydı zaten, Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olduğu süreçte kesmişti. Yeniden koymuş, Hacı sakalı mı, kalıcı sakal mı? Elbette onu da zaman gösterecek.

Biz Sayın Hüseyin Üzülmez’in Haccı’nın kabul olmasını diliyoruz.

Ve böylece de önemli bir süreç başlamış oldu. Şehrimize ve ülkemize, hayırlar getirmesini diliyoruz.  

Başka notlarımız da var ama onları artık önümüzdeki günlerde yazalım.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR