Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

AK Parti’de Temayül Yoklaması ve Gülay Samancı’nın Kararı…

AK Parti’de Temayül Yoklaması ve Gülay Samancı’nın Kararı…

Dün önemli bir gündü, elbette AK Parti’nin belediye başkan adaylarıyla ilgili süreçte yapacağı temayülün dün yapılmasının dolayı önemli bir gündü ama dünü daha fazla önemli kılan konu Sayın AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı’nın başörtüsüyle Türkiye Büyük Millet Meclisine gireceğini açıklamasıydı…

Tarih bugünleri yazacak…

Bu karar basit bir karar değildir, bu karar ulvi bir karardır, Sayın Gülay Samancı’yı tarihte önemli bir davanın bayraktarlarından yapacak bir karardır, asil bir karardır, bir milletin yeniden kendine gelişin ilanıdır, yeniden kendine gelişiyle kendi devletini artık kendisinin yönetmeye başlamasının ilanı bir karardır.

Tarih, bu kararı verenleri yazacak ve başörtülü bir milletvekilinin meclise girdiğinde, milletin vekilini “atın bu kadını dışarıya” diye hunharca bağıranları da yazacak…

Sayın Gülay Samancıya bu kararının hayırlı uğurlu olmasını, mübarek olmasını diliyorum. Bir de konuyu ilk medyaya taşıyan isim de takım Kaptanımız Lokman Koyuncuoğlu’ydu, onu da tarihe not düşme babından yazalım…

Ve geçelim temayüle…

Öncelikle bütün açık yüreklilikle söyleyebilirim ki AK Parti ilk defa hepimizin takdirini kazanacak bir temayül yaptı. 31 ilçeden gelen delegelere kendi ilçelerinde ve büyükşehir belediyesinde kimi görmek istedikleri soruldu, bunlara ek, Başkanlar halkla irtibatları, hizmetlerden memnun olup olmadıkları gibi sorular soruldu.

Kesinlikle isimler yarıştırılmadı… Delegelere isim seçtirilmedi, görüşü soruldu, başkan adayları, aday adaylığı süreciyle belirlenmedi, insanlar birbirleriyle yarıştırılarak, paran kadar adaysın, havası oluşturulmadı.

Aday adaylığı, temayül yoklaması, anket, hepsi bir süreç olarak belirlendi. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liyakatin önceleneceğine, istişaresiz hareket edilmeyeceğine dair açıklamaları tam olarak uygulandı.

Kimsenin önü kesilmedi ama insanlarda birbirleriyle yarıştırılmadan asıl karar liyakat ve istişareyle verileceği ilan edildi. 

Aday adayı olmayanlardan da istişare ve liyakat neticesinde aday gösterilebileceği açıklandı. Bizim dediğimiz, beklentimizde buydu. AK Parti tam anlamıyla bu milletin partisi olduğunu, cakcukla bu milleti hiçbir zaman yönetmeyeceğini, bu davanın bir medeniyet davası olduğunun bilincinde olduklarını bizlere göstermiş oldular.

Dün konuyla ilgili AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık’la konuyu konuşma olanağım oldu.

Mustafa Bey çok net ifade ediyor, kesinlikle temayül sonuçlarını AK Parti Konya İl Teşkilatından kimse bilmeyecekmiş. AK Parti Genel Merkezinde oluşturulan istişare heyetinin önüne bu sonuçlar gidecekmiş.

Yine Mustafa Bey’den aldığım bilgiye göre, Kasım ayının içinde başkan adaylarının çoğu ilan edilecekmiş.

“Belki birkaç isim kalır, o da Aralık ayında ilan edilir”, diyor AK Parti’nin önemli isimlerinden Mustafa Yazlık.

Zaten Karatay’da Ömer Ünal teşkilatın adayı olarak çıktı, Meram’daysa Serdar Kalaycı'nın aday adaylığının ardından, inşaat mühendisi Mehmet Akay, Harita Mühendisi Fatma Toru ve Ali Kemal Akkor aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Bir bayan olmak üzere 4 aday olmuş oluyor, peki aday bu isimler arasından mı seçilir? Yoksa başka bir aday mı belirlenir, bu soruya da şimdilik bir yanıt vermeyelim.

Selçuklu’da Uğur İbrahim Altay dışında aday yok.

Büyükşehirde de Vejdi Çınar'ı saymazsanız Tahir Akyürek’in dışında aday çıkmadı.

Büyükşehirde ve Selçuklu’da değişim beklemiyorum.

Tahir Bey’i desteklediğimden değil, objektif yargıyla hareket ettiğim için Tahir Akyürek’in aday gösterileceğini düşünüyorum ve bu düşüncemle birlikte biliyorum ki ancak nasip olan aday olur, başkan olur…

Nasibin dışına kimse çıkamaz.

Önemli olan AK Parti’nin doğru yöntemi takip etmesidir.

AK Parti doğru metotlarla adayını belirleyecek buna çok sevindim ve Gülay Samancı’nın kararına çok çok sevindim…

Bizlere bu sevinçleri yaşatanlardan Kadir Mevla’m Razı olsun… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR