Sami Gediz

Sami Gediz

Uğur Kaleli Samimiyeti

Uğur Kaleli Samimiyeti

Konya Ticaret Borsası Başkanımız Uğur Kaleli Genç Mehir’in davetlisiydi. Abilik gerçekten herkesin kazanabileceği bir vasıf değildir. Herkes Başkan olabilir ama abi olamaz. Uğur Kaleli, samimiyeti, içtenliği, doğallığı, olgunluğu ve konuşmasıyla gerçekten bir abi olarak bizlerin gönlünde yer edinmiştir.

Benim bir duam vardır. ‘Allah bütün siyasetçilerimize, bürokratlarımıza Uğur Kaleli samimiyeti versin’ Buradaki samimiyet ifadesini zaten tanıyanlar çok iyi bilir. Bizlere kendi hayatını anlatarak başladı. Aslında renkli bir çocukluk ve gençlik yaşamamış. İdeoloji ve görüş anlamında babasını bile karşısına almış. Vatan, Millet ve Bayrak aşığı bir Başkan. Birçok ticaret kolunda görev yapmış. Şeker fabrikasında işçi olmasından tutunda market işletmeciliğine kadar birçok iş yapmış.

Hayatı tırnaklarıyla kazıyarak öğrenmiş. Yokluk görmüş. Anlattığı hayat hikâyeleri zaten bir romanda toplanacakmış. Detaylı şekilde okuma imkânı bulacağız. Genç Mehir üyesi arkadaşlarım Başkan’ı soluksuz dinlediler. Anlattığı şeylerden tecrübe akıyordu. Anlatım tarzı zaten bağlayıcı özelliğindeydi. Makam, mevki, koltuk hırsı, sevdası yok. O koltuğun hırsına kaptırmadığı ender insanlardan. Konya’nın eskilerinden olduğu için tanımadığı kimsede yok diyebiliriz. İnsana insan olduğu için değer verdiğini, ‘Yaradılanı severiz yaradandan ötürü’ mantığını her fırsatta vurguluyor. Sohbetimizde Konya Tarımından da konuştuk.

Arazi toplulaştırmasında halen sıkıntı olduğunu vurguluyor. Miras hukuku ve parçalanmış arsaların toplulaştırması konusunda somut adımları halen beklediklerini söyledi. Bölgemizin su sıkıntısından dolayı büyük bir kısmının sulanmadığını da biliyoruz. Bu problemler çözülmeden bir aşama kaydedemeyeceğimizi söyledim. 2023 hedefi diye devamlı konuşuyoruz ama mesele icraatta. Başkan, Yeni Büyükşehir yasası ile birlikte tarıma da Belediyeler tarafından destek ve teşvik verilebileceğini söylüyor ama Büyükşehir Belediye Başkanının da tarımdan anlaması gerekiyor. Belirli bir plan ve çerçevede yürünmesi gerekiyor ki çalışmalardan netice alınabilinsin.

Başkan Uğur Kaleli’nin gerçekten çok güzel proje ve çalışmaları var. Umarım bunları hayata geçirebilir. Köstek değil destek olunursa, Konya 2023 hedeflerinde tarımda belli bir yere gelir. Genç Mehir toplantısına kırmayarak katılıp, sabah 6’da yola çıkacağını bile bile gecenin 12’sine kadar vakit ayırarak tecrübelerini aktaran Uğur Kaleli Başkanımıza tüm ekip adına teşekkür ederim.

KONYA EKİBİ VAN’A ÇIKARMA YAPMIŞ

Konya’nın eski Valisi Aydın Nezih Doğan, şehrimizin ismini Van’da da güzel bir şekilde anlatmaya devam ediyormuş. Kurban Bayramının 4. Günü Konya’dan eski Valimizin davetlisi olarak Selçuk Öztürk, Uğur Kaleli, Mehmet Ali Çiftçi, Hasan Hüseyin Karapınar ve Veli Tekelioğlu Van’a gitmişler.

Bu abilerimiz Konya’yı seven ve bir şeyler için çaba veren bir ekip. Van’da bazı temaslarda ve görüşmelerde bulunmuşlar. Sivil toplum kuruluşları ve Oda Başkanlarıyla görüşmüşler. Van ile Konya arasında önümüzdeki günlerde çeşitli alışverişler veya bir kardeş İl çalışması da olabilir. Van’da güzel bir çalışma yapmışlar. Vali Aydın Nezih Doğan, Van’da bulunan kurumlara yapılan çalışmalarla ilgili Konya’dan sık sık örnekler veriyormuş. Konya’da bazı sistemlerin yerleşmesi ve düzenin oluşması şehrimizin gelişmesini bu şekilde gösteriyor.

Orada bulunan Komutanlarla da görüşmeler gerçekleştirmişler. Türkiye’nin normalleşmeye dönük çalışmaları ve terörün bitme noktasına gelmesi orada da etkisini göstermiş. Artık Halk, askerle iç içe ve her şeyini paylaşabiliyormuş. Komutanlar, halkın düğünlerine katılıp onların sevinçlerine ortak olabiliyormuş. Bu gelişmeler sevindirici. Aydın Nezih Doğan Bey, Konyalının vefasını da hiçbir zaman unutmuyor tabiki. Bu gelişmeler ışığında Konya’nın ışığından Van’da, Hakkari’de, Şırnak’ta yararlanmalı diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR