İsmail Poçan

İsmail Poçan

“Allah inananlarla beraberdir”

“Allah inananlarla beraberdir”

Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde istediğini alamayan ülkemizin düşmanları Türkiye’nin her olumlu hareketinden sonra nereden saldıracağını bilmez oldu. Ama nereden ne şekilde saldırırlarsa saldırsınlar karşılarında daha güçlü bir Türk milleti buldu her seferinde.

Son günlerde meydana terör olaylarından sonra sosyal medyada oluşturulan algı operasyonları en az  terör olayları kadar tehlikeli durum almış vaziyette.

Dünde sadece kaynağı sosyal medya olan bir videoda sözde Türk askeri Suriye’de DAEŞ tarafından yakılmış gibi gösteriliyor. Bunu gören milletimizin milliyetçi duyguları kabarıyor ve kaynağını doğruluğunu araştırmadan başlıyor sallamaya.

Böyle yaparak bu videoyu yayınlara prim verildiğinin farkında bile değil. Vatandaşları bu görüntülerle galeyana getirilmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor.

Her türlü tepkiyi vermeye dünden hazırız.

Bir tepki verirken birkaç kez düşünmek lazım. Bilginin kaynağı doğrumu değil mi diye bakılması lazım. Arkadaşımız paylaşırsa bile güvenildik bir kaynaktan alıp alamadığından emin olmak gerekiyor.

Buna bu günlerde daha çok ihtiyacımızın olduğu günlerden geçiyoruz.

Bunlara karşı çok dikkatli olunması gerekiyor.

Şunu iyi idrak etmemiz gerekiyor. Her gördüğünüz şey gerçek değildir.

Bu ve bunun gibi olayları sosyal medyada göstermek yayınlamak çok da zor bir şey değil.

Dün Türkiye genelindeki tüm camilerde, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Allah'ın yardımı müminlerle beraberdir" konulu cuma hutbesi okundu.

Hutbede "Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız üstün gelecek olanlar sizlersiniz" ayeti kerimesine yer verilerek, hem millet hem de İslam alemi olarak Hazreti Muhammed'in ve ilk Müslümanların yaşadığı zorlukların bir benzerinin yaşandığı belirtildi.

Son zamanlarda yaşanan olayları üzerine güzel bir düşünce olmuş…

Son 3 gündür Konya’yı etkisi altına alan kar yağışı 7’den 70’e herkesi sevindirdi. Tabi en çok da çiftçileri. Aylardı kurak geçen günlerin ardından kar yağışı ilaç gibi geldi. Herkes yıllar sonra gelen bu güzel görüntünün sevincini doyasıya yaşamaya devam ediyor. Her ne kadar işe gelip giderken yolda araçlarla birlikte yürüsek de buna değer. Allah eksikliğini göstermesin.

Şikayet edenlerden çok mutlu olanların fotoğrafları vardı sosyal medyada. Yaşanan sıkıntılar bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile yaşanabiliyor.

O kadar yağışa o denli soğuk havaya rağmen, hiçbir hizmette önemli derecede bir aksama olmadı. Ulaşım, elektrik, su… Her şey dört dörtlük değildi belki ama, gösterilmeye çalışıldığı gibi bir felaket havası da yoktu onca şeye rağmen…

Bu bile sevindirici… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR