İsmail Poçan

İsmail Poçan

Altınekin sahipsiz değil!

Altınekin sahipsiz değil!

Altınekinli olmak beni her zaman gururlandırmıştır. Girdiğim her ortamda mutlaka bir yerden ‘ben buralıyım’ dercesine bir yerden konusunu hep açmamış olsam da ortamdaki biri muhakkak açmıştır. İlkokul, lise ve üniversite hayatımın yanında bu meslek hayatımda da böyle. Elimden geldiğince tanımayan insanlara anlattım memleketimi; ‘Orası nerenin köyü’ diyenlere kızmadan.

Yazıma neden bu şekilde girdiğime gelince; Altınekin’de kurulan dernekler ve onlar aracılığıyla yapılan toplantılarda önemli görevlerde bulunan önemli isimlerle tanışma imkânım oldu. Önceden hiçbir yerde Altınekinli yok kimse kimseyi tanımıyor diye üzülmüşümdür. Ama o insanları gördükçe ve tanıdıkça her yerde bir Altınekinliye rastlamak mümkün artık. Altınekin kabuğunu yavaş yavaş kırmaya başladı.

Bu konuda bizim eksikliğimiz birbirimizden haberdar olmayışımız. Diğer ilçelerde köylerde, mahallelerde olduğu gibi birbirimize tutunup beraber yürüdüğümüz sürece Altınekin daha da ileriye gidecektir ve ismini daha fazla duyuracaktır.

Bu birliği daha da güçlendirme adına bir dernek daha kuruldu; Genç Altınekinliler Derneği.

Geçtiğimiz günlerde Genç Altınekinliler Derneği tarafında düzenlenen “Konya’daki Altınekinliler Buluşması” etkinliğine bir Altınekinli olarak bende katıldım.

Programda dernek başkanı İbrahim Öksüzoğlu ile dernek hakkında görüşme imkanımız oldu.

Altınekin gençliği olarak öğrencilerle birlikte, Altınekin’in bütün sivil toplum örgütlerinin gençlik ayağı olarak Genç Altınekinliler Derneği’ni kurduklarını ve artık Altınekin gençliğinin taşın altına elini koymasının zamanının geldiğinin altını çizdi Başkan Öksüzoğlu.

Aslında Başkan bizim içimizdekileri söyledi bir bakıma…

Öğrenciliğimiz zamanında burs dağıtım toplantılarında bir araya gelip sonra herkes kendi yoluna gidiyordu. Bir diğer görüşme diğer toplantıda oluyordu. Birkaç arkadaş o zamanlar bunu kırmaya çalışsak da elimizden de fazla bir şey gelmiyordu.

Ama bu derneğin en büyük kurulma amacı Altınekin’i bir araya getirmek ve bunu da yavaş yavaş gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bu derneğin amacı Altınekin’i sahiplenmek, Altınekin’in sorunlarına çözüm bulabilmek, bulamasa da fikir üretmek, yada çözümün yollarını aramak… Öğrencilerin sadece burs dağıtım toplantılarında değil her zaman iletişimde olup diyaloglarını geliştirmeli ve artırmalıyız. Kısacası ben değil biz olmalıyız. İşte bu dernek ‘Biz’ demenin en önemli şekli.

Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan faaliyet ne olursa olsun biz duygusunu daha da güçlendirecektir.

Genç Altınekinliler Derneği’ne çalışmalarında başarılar diliyorum; Altınekin’in, Altınekinlilerin sorunlarının bir ucundan da onlar tuttuğu için… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR