Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Ankara’daki Konyalılar Buluşmasındaki Konuşmalar

Ankara’daki Konyalılar Buluşmasındaki Konuşmalar

Dün bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen ve Birlikte Konya’yız etkinlikleri çerçevesinde yapılan Ankara’daki Konyalıların buluştuğu iftar programı ile ilgili ayrıntıları yazmıştım.

MÜSİAD Konya, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsasının ortaklaşa organize ettikleri gece ile ilgili bu gün daha çok konuşmalardan aldığım notları sizinle paylaşacağım.

Gecede 4 kişi konuşma yaptı. Birinci konuşmayı MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek yaptı. Daha sonra kürsüye Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli geldi. Her yıl KTO, KSO, KTB adına bir başkanımız konuşma yapıyor. Bu yıl bu konuşmayı Uğur Başkan yapmış oldu. Bu konuşmalardan sonra Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfi Elvan kürsüye geldi, oldukça kısa bir konuşma yaptı.

Ve son olarak kürsüye Konya’nın ağabeyi, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu geldi.

Bütün konuşmaların ortak noktası, paralel örgüt ile yapılan kutsal mücadeleydi.

Tabi Türkiye’nin gelişimi, ekonomideki güzel tablo da yine konuşmaların ortak noktasıydı.

Bir de Gazze meselesi var tabi…

Gazze konusunda bütün konuşmacılar konuştu elbette ama salondaki herkesi duygulandıran, hüzünlendiren KTB Başkanımız Uğur Kaleli oldu.

O kadar samimi konuştu ki Uğur Başkan, inanın yüreğimiz sanki dile geldi, kahrolsun İsrail, diye haykırdı.

Uğur Kaleli Bey, “katil, siyonist İsraillileri Hz. Musa’ya şikâyet ediyorum, dün Hz. Musa’ya yapılanları bugün İsrailoğulları Müslümanlara yapmaktadır. İsrail zulmüne devam ediyor. Ama biz diyoruz ki, sizin arkanızda ABD olabilir, bizim arkamızda da Allah var, bize Allah yeter. Vela Galibe İlllahlah diyorum (Allah’tan başka zaferin sahibi yoktur)” şeklinde konuştu. Duygulu samimi bir konuşmaydı.

Tabi ben Uğur Kaleli Beyin Türkiye’nin Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Vizyon Belgesini açıkladığı programa da davet edilen 6 Konyalıdan birisi olduğunu duymuştum.

O geceki konuşmasını dinleyince inanınız hiçbir şeyin tesadüf olmadığını anladım.

Tabi Uğur Kaleli Beyin konuşmasını bunlarla da sınırlı değildi.

Özel sektörün bugün ülkemizde ne anlama geldiğini de çok iyi anlattı.

Uğur Kaleli Beyin konuşmasında tam anlamıyla Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek vardı, Ahmet Davutoğlu’na destek vardı.

Bu arada Dr. Lütfi Şimşek’in konuşması da elbette önemliydi. Tam kendisine yakışır mahiyette Lütfi Bey nezaketli ve net ifadelerle bir konuşma yaptı. Konuşmasında çatı adaya çok net bir şekilde reddiye vardı. Yeni Büyük Türkiye’ye inanan bir konuşmaydı. Lütfi Bey’in konuşması da önemli ifadeleri içeriyordu…

Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfi Elvan fazla konuşmadı. Kısa ve öz… Paralel örgütle yapılan mücadele, Yeni Büyük Türkiye’ye inanç, Konyalılara sadakat, Ahmet Davutoğlu ile aynı çizgide, net bir siyaset profili…

Lütfi Elvan Bey takdiri hak ediyor. Konyalıların sevgisini hak ediyor. Konya’ya karşı tavrı inanın beni her zaman etkiliyor. Sayın Lütfi Elvan’la birlikte şunu görüyoruz, Konya ve Karaman bir şehirdir. İki farklı il olabilir ama Konya ve Karaman tek şehirdir ve eğer Karamanlı dostlarımız, hemşerilerimiz Sayın Lütfi Elvan’ı anlayabilirlerse Karaman ile Konya birlikte merkez şehir olur.

Biz Konya derken hep aslına Konya Karaman deriz. Karaman’da umarım bu kavramın ne demek olduğu iyi anlaşılır. İyi anlaşılırsa şu kesin Karaman çok büyür, Konya ile birlikte Türkiye’nin geleceğini, dünyanın geleceğini kurgulayan şehirlerden olur.

Neticede bakan olmasıyla gurur duyduğumuz hemşerimiz Lütfi Elvan, Sayın Ahmet Davutoğlu Başbakan olursa da (İnşa Allah) öyle anlaşılıyor ki, kabinenin değişmez simalarından olacak. İyi bir sinerji oluşturulduğunu ifade etmek istiyorum.

Burada Lütfi Elvan’ın tam bizim durduğumuz noktada durduğunu, zaten paralel yapı ile mücadele edecek kadroda yer aldığını belirtmek isterim.

Sağlam karakteriyle, net duruşuyla, bölgemize karşı sadık tavırlarıyla çok net ifade edeyim, Sayın Lütfi Elvan hepimizin gönlünü kazanmıştır.

Ben Sayın Lütfi Elvan’ın da Konya’da aslında bir danışmanının olması gerektiğini düşünüyorum. Konya ile daha yakın temas gerekiyor, bu da başarılmalıdır.

Gelelim Konyamızın ağabeyi Ahmet Davutoğlu’na… Tabi ki gecenin yıldızı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’ydu ama öyle anlaşılıyor ki, sadece gecenin yıldızı değil Ahmet Davutoğlu…

Peki ne?

Yarın bu konuları yazacağız, hem Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasından bahsedeceğiz ve hem de yeni dönemde Ahmet Davutoğlu ne demektir, onu anlatacağız.

 

Hamiş: Biliyorsunuz bugün Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Ümmetin Kadir Gecesi mübarek olsun.

Ne yazık ki bu Ramazan’da kâfir İsrail, kardeşlerimizin burnundan geliyor, hayatı onlara zehir ediyor. Kardeşlerimizi katlediyor, soykırım yapıyor, zulüm yapıyor.

Bizim duamızdan başka neyimiz var? Bu gece başta Gazze olmak üzere, Suriye’de, Irak’ta, Doğu Türkistan’da ve bütün dünyada acı çeken kardeşlerimizi lütfen unutmayalım. Kardeşlerimiz için dua edelim, kardeşlerimize zulmeden ve zulmedenleri koruyan zalimlerin helaki için dua edelim.

Allah duaları kabul edendir ve Zaferin tek sahibi Allah’tır.

Rabbim daha nice Kadir Gecelerine huzur ve selamet içinde ümmeti eriştirsin.

Âmin 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR