Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Başkan Altay komünist olsaydı!

Başkan Altay komünist olsaydı!

Komünist Başkan işçilerle birlikte taş döşedi…
 
Komünist Başkan tarla ekip hasat yaptı…
 
Komünist Başkan çocuklarla parkta oyun oynadı…
 
Komünist Başkan aşağı, Komünist Başkan yukarı!
 
Geçtiğimiz yıllarda ulusal basının sürekli şişirdiği komünist bir belediye başkanı vardı hatırlarsanız. Özellikle muhalif medya, bu başkanın her yaptığı hareketi her söylediği sözü manşet yapıyordu. Bu haberler üzerinden de çeşitli propaganda mesajları döşeyerek algı yürütüyorlardı.
 
‘Bakın bakın, hükümetin başkanları herkese tepeden bakıyor, komünist başkan halkla iç içe’ diye gündemi sürekli meşgul ediyorlardı. Yani vermek istedikleri mesaj buydu aslında.
 
Şimdi o başkana ne oldu bilmiyorum, bu aralar yeni trendleri İstanbul ve Ankara olduğu için unutuldu gitti o başkan…
 
Köşe yazısının başlığı ile bu anlattıklarımın ilgisine gelecek olursak; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın dar gelirli vatandaşlar için başlattığı projenin hak ettiği değeri görmediğini düşündüğümden dolayı böyle bir başlık attım.
 
Çünkü bu projenin çok daha fazla ses getirmesini beklerdim.
 
Abartmıyorum. Başkan Altay’ın biçerdövere binip arpa hasat etmesinin de ulusal basında boy boy şişirilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.
 
Bu klas hareketin takdir görmesi için Başkan Altay’ın komünist falan olması gerekirdi herhalde…
 
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin atıl durumdaki 1 milyon 500 bin metrekare araziyi üretime kazandırması, bu arazilere yerli arpanın ekilmesi, hasadını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın gerçekleştirmesi, kuraklık tehdidiyle karşı karşıya kaldığımız bu günlerde bu ürünlerin tamamen susuz ortamda yetiştirilmesi, üründen elde edilecek gelirin sosyal desteklemede kullanılacak olması…
 
Bunların hepsi hem çok değerli hem de çok büyük bir iş bence.
 
Başkan Altay’ın her fırsatta vurguladığı Konya Modeli Belediyecilik tam da bu aslında.
 
Türkiye’ye örnek olacak bu projenin gelecek yıllarda daha da yaygınlaşması gerekir. Nereden bakarsak bakalım hem tarıma hem şehre hem de ülkeye çok faydalı bir proje olmuş.
 
Bu arada, çiftçi kökenli aileden gelen bir gazeteci olarak söylemem gerekir ki, Başkan Altay biçerdöver, iş makinası, traktör gibi aletlerin kullanımında baya mahir görünüyor.
 
Başkan Altay, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı unvanını hakkıyla taşıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR