Sami Gediz

Sami Gediz

Belediyeci Cesaret Hapı mı İçti?

Belediyeci Cesaret Hapı mı İçti?

2 gündür site yöneticilerinin problemlerini dinliyorum. Problemi detaylı bir şekilde anlatıp sonucunda çıkan çözüm yoluna değineceğim.

3 tane site yöneticisi ile görüştüm. İsimleri, Ali (72 daire), Ömer (32 daire) ve Nevzat(20 daire) Beyler. Parantez içerisinde kaç daireye yöneticilik yaptıklarını da ekledim. Bunların siteleri halen kömür yaktığı için Belediye tarafından yoğun bir baskı altında olduklarını ve 31 Ekim tarihine kadar doğalgaza geçmeleri için süre verildiğini söylüyorlar. Ali Bey, Çelebi mahallesinde bulunan Fatih sitesinde 72 dairenin olduğunu ve her gün gündemin doğalgaz olduğunu söylüyor. Doğalgaz’ın sokaklarına gireli henüz 10 gün olmuş. Bu arkadaşlar kömürlerini daha önce alıp kışa hazırlıklarını yapmışlar. Maddi durumları da pekiyi sayılmaz. Asgari ücret maaşlı kişilerden oluşuyormuş çoğunluğu.

Bu arkadaşlar Belediye’de çevre biriminde şef olarak çalıştığını söyledikleri İbrahim Tekin isimli bir arkadaşın kendileriyle görüştüğünü söylediler. Durumlarının olmadığını ve kömürü aldıklarını, biraz süre verilmesini istemişler. Bu arkadaşın tavrı ise sert olmuş. Ben anlamam, 15 gün içerisinde o doğalgaza geçilecek, yoksa gelip o kömürlerinizi aldırtır ve ceza yazdırırız demiş. Sen nasıl olurda adamın yemesinden içmesinden keserek aldığı 2 ton kömürü almakla onları tehdit edebilirsin. Tam seçim öncesi Belediyede çalışan bu arkadaşın cesaret hapı içtiğini düşünüyorum. Başkan Akyürek’in tahminim bu konudan haberi yoktur. Çünkü görüştüğüm 3 yöneticide toplam 150 daire var. Ve bu dairelerde oturan en az 700 kişi var. Bu şekilde mağdur olduğunu belirten onlarca apartmanın olduğu bilgisini de aldım. Seçim önü, vatandaşa böyle bir dayatma yapılması gerçekten benim dikkatimi çekti. Tam adaylık zamanı, seçimlere kısa bir süre kalmışken Sayın Başkan Tahir Akyürek’in, gerekeni yaparak bu gariban vatandaşlara biraz süre verilmesi konusunda elinden geleni yapacağına da eminim.

Bu konuyla ilgili yeni gelen Valimiz Muammer Erol Bey’i bilgilendirdik. Kendisi bu konuda yardımcı olacağını ve gerekenin yapılması için elinden geleni yapacağını belirtti. Bazı noktalara doğalgaz yeni gelmiş, vatandaş kömürü almış bulundu, bazı noktalarda yokluktan dolayı doğalgaza geçemedi. Herkes doğalgaz kullanarak rahata ermek ister. Kim kömürle uğraşmak ister ki? Bu noktaların ince düşünülmesi kanaatindeyim. Çevre bilinci için bu çalışmaların yapıldığı söylenerek bu noktada karşı bir savunma yapılabilir. Fakat bu vatandaşlar aldıkları kömürleri ne yapacaklar? Kışı soğukta mı geçirecekler. Hangi birimizin buna gönlü razı olur. Önümüzdeki kış için kesin şart koyabilirsiniz. Müsaade etmiyoruz derseniz herkes doğalgaza geçecektir. Bu arkadaşlarda zaten en geç Nisan-Mayıs’a kadar doğalgaza geçeceklerini taahhüt ediyorlar. Umarım bu noktada ortak bir nokta bulunur.

Sayın Valimiz Muammer Erol Bey’in gazetemize ziyaretine de değinmek istiyorum. Kendisi turizm, sanayi ve tarım alanında önemli noktalara değindi. Konya’nın sosyal ve kültürel anlamında faaliyetleriyle, doğal güzellikleriyle, yemek kültürüyle iyi bir strateji belirlenerek çok turist çekebileceğini söyledi. Bu planlamayı iyi bir turizm şirketi yapabilir. Özellikle YHT’nin hizmete girmesinin ardından tur şirketlerinin Ankara’dan haftasonu tur düzenleyerek Konya’nın güzelliklerini onlara yansıtabileceğini ifade etti. Bunların hayata geçirilmesi hiç zor görünmüyor. Sadece geriye fitili ateşlemek kalıyor. Turizm acentalarına, şirketlerine duyurulur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR