Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Bir sene daha geçti

Bir sene daha geçti

Nede hızlı geçiyor zaman? Sanki,wuhan’da yeni bir virüs ortaya çıktı haberleri daha dün gibi…
İkinci seneyi de tamamladık halbuki… Kıyamet senaryolu Hollywood filmlerinden sahneler yaşadık tüm dünya olarak. Boş şehirler, dolu hastahaneler, birbirinden korkar hale gelen insanlar, maskeler…
Varyasyonlarıyla hala devam eden bu illetin en kısa zamanda bitmesinden başka bir şey ümit ediyorum. Hayatımıza çok ciddi etkileri olan, hayatımızda büyük değişiklikler gerçekleşmesine sebep olan bir pandemi süreci yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.
Bu senenin son yazısına son yıllarımızın en büyük gündemine değinerek başlamış olduk.
…                          
Pandemi süreci, aslında tüm dünya’yı yavaş yavaş etkisi altına almaya başlamış olan ekonomik buhrana bir nevi maske oldu diye düşünüyorum. Pandemi bahanesi ardına saklanarak bir biri ardına ortaya çıkan ekonomi endeksli krizlerle de hep beraber boğuşuyoruz.
Enerji, ulaşım ve üretim alanlarında herkes güç gösterisi yapıp ufak ufak restleşiyor. Dünya ekonomik anlamda bir eksen kayması yaşıyor.
Bu daha başlangıç bence… Yeni dünya (!) mantığında taşlar daha çok yerinden oynayacak.
Tabi dünya ekonomisinde oluşan bu dalgalanmalar bizim ekonomimizde de hissediliyor.
Darbeler, iç çatışmalar ve terörle yıllarca yıprattıkları, istikrardan uzak tutmaya çalıştıkları Türkiye’nin kendi kendine yetebilen, üretebilen en önemlisi de kendi kararlarını kendi alan bir ülke haline gelmesi işlerine gelmeyeceği için belki de en önemli kozları olan parayı kullanmaya başladılar.
Bu millet her savaştan daha da güçlenerek çıkıyor bunu hesap etmiyorlar. Türkiye yeni dünyanın en önemli üretim üstlerinden birisi haline gelecek. Hem enerji kaynaklarına olan yakınlık hem genç nüfus hem de ulaşım kolaylığı bizi cazip hale getiriyor. Anadolu’nun binlerce yıllık stratejik önemi önümüzdeki dönemde daha da artacak gibi görünüyor. Akdeniz’de ve Karadeniz de yeni enerji kaynaklarının bulunması ve Türkiye’nin bu enerji yataklarının tam ortasında yer alması değişen dünyanın en önemli gündemlerinden biri aslında. İstiyorlar ki tüm enerji kaynakları üzerinden geçen ve enerjiyi naklediyoruz diye sevinen bir ülke olalım. Emin olun en büyük dertlerinden biri bu. Artık hakkını arayan hakkı verilmediğinde de söke söke alan bir Türkiye var. Dik duruşun bedeli bazen ağır olabilir. Ama sonuçları muhakkak ülkemiz için daha hayırlı olacaktır.
Bir koskoca yılı daha geçmiş haznesine ekliyoruz. Rabbim önümüzdeki yılı hem ülkemiz için hem de bizler için hayırlı kılsın inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR