Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Bir takım testler

Bir takım testler

Pandemi ilk başladığı zamanlar söylemiştik artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye. Pandemiyle tüm dünya aylarca evlerine kapandı… Hem çalışma hayatımız değişti, hem sosyal alışkanlıklarımız değişti… Pandemi sonrası bayram ziyaretlerimiz bile azaldı. İnsanlar farkında olarak ya da olmayarak birbirlerinden uzaklaşmaya başladılar.

Ve dünya gerçekten farklı bir yaşam şekline evrildi…

Pandeminin etkisinin azaldığı dönemde patlak veren Ukrayna – Rusya savaşı da yeni dünyanın ilklerinden biri oldu.

Sonda olmayacak gibi görünüyor… Amerika rakip olarak gördüğü ya da yıpratmak istediği ülkeleri alt sıkletleri yem ederek tartıyor sanki. Ukrayna’ya verilen vaadler, arkandayız mesajları hepimizin malumu… Şimdi benzer senaryoyu Tayvan’da izliyoruz… Bu seferki test bir üst perdeden yürüyor. Çünkü test edilen Çin hem Tayvan’ı hem de Tayvan açıklarında seyrüsefer yapan Amerika donanmasını hedef alabilir (mi?). İlk mesajlar ne kadar sert olsa da hepimiz Çin’in sert çıkışlarına rağmen bir adım at(a)madığını gördük… Peki bu konu böyle kapanır mı? Bence hayır… Çünkü Amerika’nın istediği olmadı. Tüm dünyada benzer takvimde ne kadar çok kaos çıkarsa dünya silah ticareti o kadar artacak. Türkiye’nin terör belasıyla geçen yaklaşık yarım asrına da bu gözle bakmadığımız sürece süreci kavrayamayız. Amerika kaostan, çatışmadan besleniyor… Avrupa’nın ortasında yeniden nüksetmiş olan Sırbistan – Kosova krizi de yine aynı amaca hizmet edecek bir kıvılcım… Sırada Yunanistan’la test edilmek istenen Türkiye olabilir… Özellikle savunma sanayine büyük yatırımlar yaparak dışa bağımlılığı oldukça azaltmış olan ve benim tahminimce batı tarafından da savunma sanayinde nasıl bir noktaya geldiği çok hesaplanamayan bir Türkiye var karşılarında. Bu durumu test etmek isteyebilirler. Bugünden yarına olacak bir olay değil bu. Ama test edilmek istenen ülkeler listesinin ilk sıralarında olduğumuz aşikar… Yeni bir dünya düzeni kurmak isterlerken güç dengelerini, ekonomiyi, demografik yapıyı da işlerine geldiği gibi kullanıyorlar.

Dünyada ki gelişmeleri takip ederken tarihteki olaylar silsilesini de arada gözden geçirelim. Göreceksiniz aslında tarih bol bol tekerrür ediyor…

İslam ülkeleri oyunları Salı akşamı muhteşem bir organizasyonla başladı… Konyamıza yakışan bir organizasyon oldu, Büyükşehir stadında Türk bayraklarıyla adeta doğal bir kareografiye imza atıldı. İslam ülkelerinden gelen sporcuların geçişleri sırasında milletimizin ülkelere gösterdiği teveccüh görülmeye değerdi.

İslam Ülkelerinin her alanda birlikte olduğu günleri görmek için dua etmeye devam inşallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR