Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

Bizim Haller

Bizim Haller

Modern çağın getirilerini ve bi o kadar da yıkımlarını her seferinde yazmışızdır

Teknoloji alanında buluşumuz pek yok kullanmışlığımız çok ama gün geçmiyor ki din konusunda yeni bir icat çıkmasın. Maşaallah her gün birileri acaba ne fetva verecek ne caiz olacak ya da neler haramdı da helale yaklaştırılacak

Bunu bekler olduk....Hani Meşhur Bektaşi kıssası var Bektaşi’ye sormuşlar: “İslam’ın şartı kaçtır?” diye, “Birdir!” demiş. “Hac ve zekatı siz kaldırdınız, oruçla namazı biz kaldırdık, geriye kelime-i şahadet kaldı”. Ben kelime-i şahadetten de emin değilim.

Yani haller sıkıntılı

Bir bakarsın  bir Profesör çıkar böyle bir şey yoktur, imanın şahadeti mi olur?” diye ortaya çıkabilir neden olmasın.

Sonra birileri çıkar aza kanaati az ile yetinmeyi, az olsun öz olsunlar program başı 20 bin TL ile anlatmaya

Her şeyin değerini bozdular. Normalleştirdiler Artık ayak ayak üstüne atıp ayetler tefsir eden gençler var. hepimiz birer küçük şeyhülislam, olduk.Ahkamlar keser olduk.birer fetva emini her an yanı başımızda....hangi hadis uydurma, hangisi sahih şıp diye söyleyenler olduk....

Sonra engin ve derin din bilgimizle şerh etmeyi öğrendik....Sonra bir bakmışsınız muhakemelerin konuşmaların bolluğundan da İslami yaşamaya  bir türlü sıra gelmiyor. Hâlbuki bir güzel insanın dediği gibi: “Din öğrenmekle yaşanmaz, yaşandıkça öğrenilir”.

Ama nerde mesajı alan... Her şeye rağmen çokbilmiş görüntülerde bomboş insanlar görmeye devam edeceğe benzeriz.

Ramazanın bereketli aylarında gıybetli oruçlu günlerin Faziletini göbekli Müslümanlardan daha çok dinleyeceğiz. .Ne diyelim sonumuz Hayır olsun.

Kalın efendim sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR