Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Bu Hafta Herkes Açısından Önemli

Bu Hafta Herkes Açısından Önemli

Evet, son haftaya girdik, gelecek hafta bugün İnşa Allah Cumhurun Reisi, Türkiye’nin Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı millet olarak Cumhurbaşkanı seçmenin onurunu yaşayacağız. 

Zorlu bir süreç oluyor her haliyle, bizim bildiğim kavgalar yaşanıyor, bizim bilmediğimiz büyük mücadeleler yaşanıyor.

Bugün biliyorum ülkemizde bile Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının önemini kavrayamayan insanlar var. Bu süreci iyi tahlil edemeyen, İsrail’in, Rusya’nın, Almanya’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin, ABD’nin güç gösterisinde Türkiye’yi nasıl devre dışı bırakmak için ortak hareket ettiklerini anlayamayan insanlarımız var.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile milletin şer güçlere nasıl “dur” demiş olacağını kavrayamayanlar var.

Ama ben genel olarak milletimizin neyin ne olduğunu çok iyi bildiğine inanıyorum. Bu günlerde birkaç defa yolum Konya’daki Oto Galericilere düştü. Birçok galerici ağabeyimizle konuştum. İnanınız bu konuşmalardan şunu anlıyorum, bu millet bu oyunu bozmaya kesin bir şekilde kararlı. Boşuna yazmadığımızı gördüm.

Şunu anladım, paralel çete ile ilgili mücadelenin yürütülmesinde taraf olmamızın toplumda mutlak bir karşılığı var, bu millet doğrunun, hakkın, adaletin yanında olanı biliyor ve takdir ediyor.

Onun için diyorum ki, mr Ekmeleddin de, paralel çetenin üyeleri de, CHP’nin lideri Kılıçdaroğlu da, MHP’nin lideri Bahçeli’de şunu bilmelidir ki bu millet neyle ve kiminle mücadele ettiğini çok iyi biliyor. Orta Doğu’ya bataklık diyen zavallı kafaların neye hizmet ettiğini çok iyi biliyor. Türkmenlere yardım götüren MİT TIR’larının hukuksuz bir şekilde yollarının kesilmesine çıt çıkarmayan Bahçeli’nin Recep Tayyip Erdoğan ismini duyunca niye sağduyusunu kaybettiğini herkes çok iyi biliyor.

Tabi bu hafta hepimiz için çok yoğun geçmelidir, bu bir milli mücadeledir, herkes mutlaka hakkı hakikati herkese anlatmalıdır. 

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının bu ülke için, Gazze için, Doğu Türkistan için, Afrika’daki kardeşlerimiz için, Irak için, Kerkük için, Musul için ne anlama geldiğini bıkmadan usanmadan insanlara anlatmamız gerekiyor.

Bilelim son haftadayız ve bilelim, ya devlet başa, ya kuzgun leşe…

 

Konya’da Genç Erkekler Basketbol Avrupa Şampiyonu Yapıldı

Konya Kapalı Spor Salonu görücüye çıktı ve tam not aldı. Bizi bilenler bilir, Rabbimize hesapsız şükürler olsun yazarken bir hesapla yazmayız, doğru neyse onu yazıyoruz, yazmaya çalışıyoruz. Okuyucularımız bilirler ki, yanlış bir yazı yazabileceğimizi de her zaman ifade ederiz, zira beşeriz şaşabiliriz. O zamanda hiç utanmadan ve net bir şekilde özür dilemeyi de biliriz. Zira amacımız yıkmak, yok etmek değil, yapmak ve doğruyu ifade etmektir, doğrunun yanında yer almaktır.

Doğrunun yanında da korkusuz bir şekilde, cesaretle Allah’ın izni ile dururuz.

Bunları yazdıktan sonra şunu ifade edeceğim, Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl bizim iki konuda tam takdirimizi kazanmıştır. Bunlardan birisi Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası Finallerinin de oynandığı Konya Büyükşehir Belediyesi Kapalı Spor ve Kongre Merkezi, diğeri ise Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Stadyumudur.

Stadyumla ilgili bir başka yazı daha yazacağım ama şunu ifade edeyim, bu konuda özellikle Bursa stadyumunu örnek göstererek Tahir Akyürek Başkanı eleştirenleri Tahir Başkan kesinlikle mahcup etmiştir.

Zira bu yıl İnşa Allah Torku Konyaspor maçlarını yeni Şehir Stadyumumuzda oynayacak ama dikkatinizi çekerim, Bursa hala eski stadyumda maç yapıyor, zira yeni stadyum daha bitirilemedi.

Neyse dediğim gibi bu konuyu tekrar yazarız…

Geçtiğimiz hafta 10 bin kişilik Türkiye’nin ve hatta Avrupa’nın en büyük kapalı spor salonlarından birisi olan Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası maçları yapıldı.

Konyamızın gurur eserlerinden bu kapalı spor salonunun salonu, tribünleri harika, Konya’yı ve hatta ülkemizi çok güzel bir şekilde temsil etti ve takımızda finalde Sırbistan'ı 85-68 yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu.

Konya genç basketbolcularımıza da iyi geldi.

Şimdi Konya’da milli maç yapılma vaktidir. Basketbol milli maçlarının bir kaçının Konya’da yapılmasını başta Gençlik Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan olmak üzere yetkili ve etkililerimizden rica ediyoruz.

Tabi Konyalılarında bu maçlarda spor salonunu doldurarak Konyamızı en iyi şekilde temsil etmeleri gerekiyor.

Bir de şunu ifade edeyim, Konyamızda biliyorsunuz Selçuk Üniversitesi Basketbol takımı var. Selçuk Üniversitesi Konya’yı temsil ediyor mu? Yoksa sadece Selçuk Üniversitesinin bir basketbol takımımı? Buna Konyalıların etkili ve yetkili kişileri karar vermelidir. Eğer Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı bizim, yani bu şehrin ise maçlarını Konya Büyükşehir Belediyesi Kapalı Spor ve Kongre Merkezinde yapmalıdır.

Değilse Torku Konyaspor, Basketbol Süper Liginde şehrimizi temsil edecek bir basketbol takımı kurmalıdır.

Şehrimizdeki spor seçenekleri gelişmelidir, futbol seven futbol sevsin, izlesin, peki sevmeyenler ne yapacak? Basketbol izlemek için İstanbul’a mı gidecek?

Neticede Konya Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu bu salon daha verimli kullanılmalıdır.

Konya Büyükşehir Belediyemizi Konyamızı en güzel bir şekilde temsil eden bu eserleri Konya’ya kazandırdığı için kutluyor, Konyamıza Avrupa, dünya maçları, milli maçlar getirilmesi için çaba sarf etmek gerektiğini hatırlatarak bugün de yazımızı sonlandırıyoruz.

Dünkü yazımızla ilgili notumuz çok fazla fakat onu yarın İnşa Allah yazacağız. 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR