Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Bu hikayede yanan kim?

Bu hikayede yanan kim?

Günümüzün Atatürk’ü ilan ettikleri İmamoğlu’nu linç ediyorlar… Neden? Kendilerine muhalif olan gazetecileri otobüsüne aldı diye. Bir haftadır neler neler yazıp çiziyorlar… Gerçi İmamoğlu ‘vız gelir tırıs gider’ diyerek eleştirileri ne kadar ciddiye aldığını gösterdi.

Otobüsten inenler, biz seninle değiliz diyenler, zaten seçildiğinden beri bir iş yaptığı yok diyenler falan filan derken zaten onu abiler yetiştirdi de diyerek İmamoğlu defterini kapattılar.

Ak Parti seçmeni İmamoğlu’nun daha ilk günden beri şov peşinde olduğunun farkında olduğu için gelinen nokta sadece kendi güruhunu şaşırtabilir.

Kendisinin de kabul ettiği gibi gezmeyi seven bir belediye başkanı olarak özellikle memleketi olan Trabzon seyahatleri, kışın kayak tatilleri, yazları yaz tatilleri, gündemimde Cumhurbaşkanlığı adaylığı yok dedikten sonra ne olur ne olmaz diyerek çıktığı seçim turlarıyla arada bir belediye başkanı olduğu İstanbul’a da uğrayarak birkaç büyükelçi görüşmesi yapıp yeni seçim tarihine kadar yaşayıp gidecek işte.

Peki bu hikayede yanan kim oluyor?

Ak Parti belediye başkanlarına, Hükümete muhalif olan fakat İmamoğlu ve muhalefetin her türlüsüyle birlik olup sanatçı özgürdür, tarafsızdır mavraları yapan sahne ve televizyon elemanları mı?

Cevap hayır… Çünkü onlar İmamoğlu’na küstüler.

Yanan İstanbul oluyor… Yanan İstanbullu oluyor.

Otobüse binenlere gelince geçen hafta onlarla ilgili bir şey yazmaya gerek olmadığını belirtmiştim. Yine de kısacık değineyim. Onlar her otobüse binerler…

.....

Suriyeli, Afganistanlı, Pakistanlı, Sudanlı haberleri özellikle sosyal medyada gündemin ilk sırasında.

Tacizleri, taciz videoları ve art niyetli paylaşımları tespit edilen yabancı uyruklu herkesin ırkına bakmaksızın önce cezalandırılması sonrada sınır dışı edilmesi şart.

Fakat; Bursa’da gerçekleşen olayda olduğu gibi iki vatandaşımızla ilgili mevzuyu Suriyeliler olay çıkartmış gibi yayanlarla da mücadele etmemiz lazım.

15 Temmuz öncesi benzer olaylarla milletimizin sinir uçlarına dokunuluyordu. Suriyelilere hayır mitingleri organize ediliyor, bazı şehirlerde sosyal medyadan örgütlenen gençler Suriyelileri darp etmek için bir araya geliyorlardı.

İran’da çekilmiş, bu seneye bile ait olmayan görüntüleri Türkiye sınırının hali bu diyerek paylaşarak milleti devlete karşı kışkırtmaya çalışan zihniyetin neyi hedeflediğini anlamak zor değil.

Zor zamanlar geçiriyoruz… Oyun kuruyorlar yeniden. Az daha sabırlı olalım, oyuna gelmeyelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR