Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Bu oyuna bir puan bile fazla

Bu oyuna bir puan bile fazla

Kırk günlük dünya kupası arasından sonra tekrar kendi ligimize döndük. Konyaspor son lig maçını 42 gün önce Kayserispor ile oynamıştı geçen süre zarfındabu aranın takım üzerindeki tesirini görmemiz açısından önemli bir maç olacaktı Alanyaspor maçı , son oynadığımız lig maçında aldığımız üç puan üst sıralar için ivmemizi ve umudumuzu arttırsa da lige verilen bu uzun arayı nasıl değerlendirdiğimiz bu maçla birlikte ortaya çıkmış olacaktı.Bir anlamda “ya üst sıralar için devam, yada tamam” mücadelesiydi bu maç bizim için.

İLK YARIDAKİ OYUN ÇOK KÖTÜYDÜ

Penaltıdan bulduğumuz gole kadar durağan ve ortada bir mücadele izlesekte golden sonra adeta kabuk değiştiren bir Konyaspor görüyorduk, skoru korumaktan çok oyunu tamamen rakibe bırakmış, iki pas yapamayan,savunmada çok kritik ve basit hatalar yapan,atağa çıkarken sürekli top kaybeden bir görüntümüz vardı. Ve ilk yarının son anları adeta kabus gibi geçti rakip takım bu süreçte en az 4-5 tane net pozisyon buldu. Rakip hücum oyuncuları biraz becerikli olsa soyunma odasına kendi adımıza şok bir skorla girebilirdik. Özellikle orta alanda Soner ve Paviçiç’in etkisizliği hem hücum hem savunma da dengemizi bozdu ilk yarı boyunca ben Soner’in adını duymadım Paviçiç’i ise bir pozisyonda gördüm ilk yarıyı adeta dokuz kişi oynadık. Hâl böyleyken soyunma odasına penaltıdan bulduğumuz tek golle önde gitmemiz kendi adımıza çok büyük bir şanstı.

ASIL ŞOKU İKİNCİ YARIDA YAŞADIK

İlk yarıdaki görüntü ile bu maçı kazanamayacağımız aşikardı beklentimiz biraz daha kıpırdanan ve “biz ne oynadık” diyen bir takım görebilmekti fakat bu beklentimize de karşılık gelmedi. Skoru bulduktan sonra üzerine yatan korumak adına da bir şey üretemeyen oyun ve skor iştahı olmayan bir takımla ara sıra maç kazanabilirsiniz fakat sezonu kazanmanız imkansız 15 haftalık lig serüvenine baktığımız zaman adım adım monoton bir takım haline geldik maalesef.

Kırk iki günlük arayıda boşa geçirmişiz anlaşılan 14 haftada toplanan 24 puan olmasa bu görüntüyle sezonun kabusa dönüşmesi kaçınılmaz olurdu. Bu tabloyu oluşturan en büyük etkenlerden biri sık sık tekrarladığımız gibi geçen sezonun rehavetiyle uygulanan yanlış transfer politikası ve kadro mühendisliğidir.Bunun sancılarını sezon boyu yaşayacağız özellikle kendi evimizde bu oyun tarzı ve futbolcu kalitesiyle maç kazanmamız çok zor görünüyor, mücadele anlamında üst seviyeye çıkabilirsek ancak fark yaratabiliyoruz.Maçın son anlarında penaltıdan bulduğumuz golle alınan beraberlik bizim için büyük bir şanstı sadece genelolarakgörüşlerimizi ve tabloyu etkilemiyor.

Açıkçası bu maçı ucuz atlattık inşallah ilerleyen haftalarda takım bizi yanıltır bunu canı gönülden diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR