Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Bundan iyi reklam mı olur?

Bundan iyi reklam mı olur?

Haftanın ilk gününden herkese merhaba.
 
Sevgili okurlar, İslam İşbirliği Teşkilatı İslami Dayanışma Spor Federasyonu tarafından dört yılda bir organize edilen ve beşincisi Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 2021 İslami Dayanışma Oyunları için geri sayım başladı.
 
Pandemi nedeniyle ertelenen 2021 İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisi önümüzdeki yıl 9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
 
2021 İslami Dayanışma Oyunları, Konya’da bu zamana kadar düzenlenmiş en büyük organizasyon olacak. 56 ülkeden 3 bine yakın sporcunun katılımı ile 10 gün sürecek oyunlar, İslam dünyasının en kapsamlı ve en büyük organizasyonu olarak kabul ediliyor.
 
İslam ülkeleri arasında kardeşliği, birliği ve beraberliği tesis etme adına bu organizasyonun önemi çok büyük. Bu kardeşliğin en önemli mayalarından biri olan Konya’nın bu konuda üzerine düşeni şimdiden fazlasıyla yaptığını belirtmem lazım.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi bu konuda çalışmalarını hızlandırdı. Başkan Altay öyle söylüyor.
 
Başkan Uğur İbrahim Altay, gençlik projelerinin lansmanının ardından gazeteci büyüklerimizle birlikte katıldığımız çay sohbetinde bu konuda önemli bilgiler vermişti.  Organizasyonun seyircili olması için bütün imkanları zorladıklarını ifade etmişti.
 
Hatta aşıya erişimi kısıtlı olan bazı ülkelerde, İslami Dayanışma Oyunları’na katılım sağlamak için Konya’ya gelmek isteyenlere Türkiye Büyükelçilikleri aracılığıyla aşı uygulanması gibi bir plandan da bahsetmişti. Bu konuda Bakanlıklarla, federasyonlarla ve ülkelerle temaslar kuruluyormuş.
 
Bence bu iyi düşünülmüş bir plan.
 
Seyircisiz düzenlenen Tokyo Olimpiyatları’nın ne kadar sönük geçtiğini hatırlayın. O yüzden Başkan Altay’ın bu girişimine destek verilmeli. Konya sadece sporcuları değil, seyircileri de ağırlamalı.
 
Herkes bu işi ciddiye almalı. Çünkü Konya bu işi çok ciddiye alıyor.
 
Geçtiğimiz hafta İstanbul ziyaretimde buna bir kez daha tanık oldum. Konya Büyükşehir Belediyesi, İslami Dayanışma Oyunları’nın tanıtımını İstanbul Uluslararası Havalimanı’nda, metro istasyonlarında ve İstanbul’un bazı önemli noktalarında yapmaya devam ediyor.
 
Organizasyonun Konya’nın marka bilinirliğine yapacağı katkıyı göz önünde tutarsak, bu çalışmalar yerinde olmuş.
 
BAŞKAN ALTAY ‘BARÇA’LADI
 
Konya’nın marka bilinirliğine katkı sunacak bir önemli bir gelişme de geçtiğimiz günlerde İspanya’nın Barcelona kentinde yaşandı.
 
Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanlığı görevini yürüten Başkan Altay, birlik tarafından Barcelona’da düzenlenen Dünya Bölgeler Forumu’na katıldı. Dünyanın her yerinden gelen insanlara Konya modeli belediyeciliği anlattı.
 
Daha da güzeli, Başkan Altay, Haziran 2022’de Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olacak.
 
Bundan iyi reklam mı olur?
 
Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Başkanlığı, İslami Dayanışma Oyunları öncesi Konya’nın marka bilinirliğine ayrıyeten önemli bir destek sağlayacak.
 
Bunlar Konya adına sevindiren gelişmeler.
 
Konya’nın bu tür toplantılarda temsil edilmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.
 
Türkiye’nin ve Konya’nın yaptığı çalışmaların anlatıldığı, dünyaya önemli mesajların verildiği, gerçekten de batı ülkelerine bile model olma imkanının doğduğu bu tür toplantılar hem Başkan Altay’a hem Konya’ya hem de ülkemize güç katıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR