Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Büyük organizasyona günler kala

Büyük organizasyona günler kala

Konya dev bir organizasyonla adını dünyaya duyuracak.5. İslami dayanışma oyunları 56 ülkeden sporcuların katılımlarıyla önümüzdeki hafta başlıyor.

Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İslam Teşkilatı üyesi ülkelerin liderlerinin katılacağı açılış töreninden 18 ağustos tarihine kadar dünyanın gözü Konya’da olacak.

Hem Cumhurbaşkanımızın hem de bakanlarımızın son günlerde yaptıkları açıklamalarda Konya’mızdan bahsediyor olmaları İslam oyunları ile ilgili her paylaşımda Konya vurgusu bizler için gurur kaynağı.

İslami dayanışma oyunları organizasyonu ev sahipliği şehir tanıtımı ve pazarlaması için çok büyük bir fırsat.

56 ülkenin üst düzey yöneticileri ve bürokratları da sporcularla birlikte şehrimizde olacaklar. Yöneticilerimiz eminim ki bu fırsatı değerlendirecekler, önemli işbirlikleri ve tanıtım anlaşmaları yapacaklardır.

Peki bize düşen ne?

Konyalı olarak bize şehrimize gelen sporculara, yöneticilere kendi sporcularını desteklemek için gelen taraftarlara en güzel şekilde ev sahipliği yapmak düşüyor.

Esnaflarımız şehrimize gelen misafirleri velinimet bilip; bir seferlik ticaret yapmayı değil ülkelerine döndüklerinde ne kadar doğru ticaret yapıldığını anlatacakları şekilde davranmalılar…

Yolda, çarşıda, pazarda karşılaştığımız misafirlere Konya hoşgörüsünü göstermeliyiz…

Ülkelerine döndüklerinde tanıdıkları herkese Konya misafirperverliğini anlatmalarını sağlamalıyız…

Oyunlar için gelenlerden önce kendi kendimize de hoşgörülü olmalıyız. 10 günlük çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığımızı unutmayalım. Bazen trafik sıkışabilir… Bazen bazı yollar kapanabilir ( bu konuda kesin bir bilgim yok )… Güvenlik önlemleri normal zamanlardan daha fazla olabilir… Hemen kızmayalım… Bu organizasyonun hem şehrimiz hem de ülkemiz için önemli olduğu gerçeğini unutmayalım…

Böyle bir organizasyonun üstesinden gelecek yegane şehirlerden biriydi Konya. Ve bu organizasyon için Konya tercih edildi… Üstesinden gelindiği takdirde bundan sonraki bir çok uluslar arası organizasyonda Konya’nın en önemli aday olacağını unutmamalıyız.

Bu organizasyon sayesinde Konya birbirinden güzel komplekslerle bir spor şehri haline de gelmiş oldu.

Türkiye’nin ilk olimpik Velodromuna da değinmeden geçmemeliyiz… Bisikletin Konya için ayrı bir önemi var. Yıllardır bisiklet sporu denilince hem takımlarıyla hem başarılı sporcularıyla Konya önemli bir yerde. Bisiklet yollarıyla bisiklet şehri diye anılabilecek bir yere sahip. İnşallah velodrom bisiklet sporunda daha da başarılı sporcuların yetişmesi için vesile olur.

Konya olarak bu büyük organizasyonun hep beraber başarıyla üstesinden geliriz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR