“Çanakkale ruhunu yaşadık”

Mevlana Meydanı’nda milli irade nöbetini sürdüren vatandaşlar, 15 Temmuz Gecesi halkın birlik olarak vatanını savunduğunu ve o gece Çanakkale’deki kurtuluş hissini üzerlerinde hissettiklerini söyledi.
“Çanakkale ruhunu yaşadık”

“darbeyi-vatandas-puskurttu”.jpg

“DARBEYİ VATANDAŞ PÜSKÜRTTÜ”

Darbenin Cumhurbaşkanının açıklaması ve vatandaşların birliğiyle püskürtüldüğünü söyleyen Halil Ünlü, “Darbe girişiminin püskürtülmesinde halkın yüzde yüz katkısı var ama başta Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları bu darbeyi önledi. Halkımız, Cumhurbaşkanımızın sözüyle meydanlara çıktı ve bunu püskürttü. Vatandaşlarımızda milliyetçilik ruhu hala devam ediyor. Hainlerin başarısız olmalarındaki en büyük etken de yayını kesememeleri oldu. Milletimiz birleşince bu darbe başarısız oldu. 15 Temmuz gecesi haberi duyduğumda hastanedeydim. Orada eniştemin sayesinde duydum. Telefon ve internet fazla çekmediği için ilk anda çok şey duyamadım ama önemli bir şey gerçekleştiremeyeceklerini düşündüm. Küçük bir ayaklanma olabileceğini tahmin ettim. Ancak askerlerin halka ateş etmesi, tepeden bombalar yağmasıyla hasar büyük oldu. Ancak bunlar emellerine ulaşamadan halk galip geldi. Çok şükür ki ucuz atlattık” ifadelerini kullandı.

“darbeciler-yanilgiya-dustu”.jpg

“DARBECİLER YANILGIYA DÜŞTÜ”

“Yapılan bu darbe girişiminin başarısız olması Cumhurbaşkanımızın ileri görüşlülüğüyle ve halkın da meydanlara çıkarak vatanını savunmasıyla oldu” diyen İrfan Atlandıgil, “İnşallah ülkemiz daha güzel günlere ulaşacak. Darbeciler, Türk halkının yine 80’lerde olduğu gibi okunan bildiride söylenen sokağa çıkma yasağı var sözüne uyacağını ve evinden dışarı çıkmayacağını zannettiler. Ama yanıldılar. Elhamdülillah günümüzde halkımız artık çok daha bilinçli. Vatandaşımız bunlara pabuç bırakmayacak bir seviyeye geldi. Bundan sonra da bu tip girişimlere kimselerin cesaret edemeyeceğini düşünüyorum. Darbe haberini duyar duymaz eşimle birlikte hemen hükümet meydanına geldik. O günün heyecanını yaşadık. Çanakkale’deki o kurtuluş hissini üzerimizde hissettik” dedi.

“40-yapilanmalari-bosa-cikti”.jpg

“40 YAPILANMALARI BOŞA ÇIKTI”

Hainlerin Türkiye’ye yanlış yaptığını vurgulayan Memduh Selvi, “FETÖ ülkemizde darbe girişiminde bulunarak yanlış yaptı. 40 yıllık yapılanmaları boşa çıktı. Bizim adımıza çok sevindirici oldu yalnız onlar büyük hüsrana uğradı. 15 Temmuz gecesi haberi 12 civarında aldık. Erdoğan, halka dışarı çıkın dedi. Biz de vakit kaybetmeden Konya Emniyet Müdürlüğü’nün oraya gittik. O günden bugüne nöbetlere devam ediyoruz. Bizim birliğimiz örnek olmalı. Geçtiğimiz günlerde dış ülkelerden birinin sözcüsü açıklama yaptı. “Tayyip’in gücünün nereden geldiğini öğrendik. Milletinden alıyor” dedi. Millet birlik beraberlik içerisinde olursa o halkı hiçbir güç yıkamaz. Türk milleti bu zamana kadar hiçbir zaman esaret altına girmedi, giremez. 3 yaşındaki bebeğinden 70 yaşındaki yaşlısına herkes dik durur boynunu eğmez. Bundan sonra inşallah dirilişimiz olacak. Türk milleti kenetlendi, dünya bizden korksun” şeklinde konuştu.

“birligimiz-tum-muslumanlara-yayilsin”.jpg

“BİRLİĞİMİZ TÜM MÜSLÜMANLARA YAYILSIN”

“Halkımız Allah’a şükür çok bilinçli” diyen Mustafa Küçüksarı, “Vatanımız milletimiz söz konusu olunca halkımız büyük bir duyarlılık gösterdi ve hep birlikte bu örgütü def ettik. 2016 yılında teknolojik olarak ve medya olarak eski darbe yıllarına göre çok öndeyiz. Haliyle iletişim çok daha kolay olduğu için halk sokaklara hızlıca yayıldı ve elimizden geleni yaptık. Darbe girişimini ilk duyduğumuzda ne yapacağımızı bilemedik. Sayın cumhurbaşkanımızdan haber bekledik. O sokaklara çıkın deyince de meydanlara akın ettik. İnşallah bizim bu birlik anlayışımız tüm Müslümanlara da örnek teşkil eder ve tüm dünyaya da çığ gibi yayılır” ifadelerini kullandı.

“tek-tek-idam-edilmelerini-istiyoruz”.jpg

“TEK TEK İDAM EDİLMELERİNİ İSTİYORUZ”

Her gün meydanlarda direnişte olduklarını söyleyen Rasim İriç, “Nöbette bekliyoruz. Gündüz-gece fark etmeden vatan savunmasındayız. Ülkemize bu hain girişimde bulunanların tek tek idam edilmesini istiyoruz. Düşüncelerimiz bu ama devlet büyüklerimiz ne der bilmiyoruz. Türkiye’deki eski darbeleri yaşımızdan ötürü hatırlamıyoruz ancak o zamanlar çok zor günler geçmiş. Şimdi millet olarak hainler karşısında başarılı olduk. Allah milletimize zeval vermesin. Darbe haberini aldığımızda hemen valiliğin önüne geldik. O zamandan beri de hala meydandayız. İnşallah diğer Müslümanlar da bizim gibi ülkelerini savunurlar” dedi.

“bayragimizi-alip-meydana-kostuk”.jpg

“BAYRAĞIMIZI ALIP MEYDANA KOŞTUK”

“Darbe girişiminin başarısız olması çok iyi oldu” diyen Süleyman Balcıoğlu, “15 Temmuz’da darbe haberini duyduğumda çok üzüldüm. Cumhurbaşkanımız dışarı çıkın dediğinde yerimizde durmadık. Hemen arkadaşlarla bayraklarımızı elimize alıp meydana koştuk. Dünya ülkeleri bizi konuşuyor, Türk halkının kahramanlığından bahsediyorlar. Ancak onların bizi örnek alacağını zannetmiyorum. Bizim gibi ülkelerini savunamazlar. Yalnız Müslümanlar bizi örnek alırlar inşallah” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ