İshak Orhan

İshak Orhan

Çoğumuz beyinsiz yaşıyoruz maalesef

Çoğumuz beyinsiz yaşıyoruz maalesef

Dünyada neredeyse yılın her günü için özel gün ilan edilmiş. Çoğunu biliyoruz ama bilmediğimiz günler de var. Daha önce de yazdığım gibi yeterince değer verilmeyen durumlar nedeniyle, değer verilmesi için günler ilan edilmiştir bence. Bunlardan bir tanesi de 22 TEMMUZ DÜNYA BEYİN GÜNÜDÜR. Geçmişte 2014 yılı da DÜNYA BEYİN YILI ilan edilmiş. Demek ki beynimizi yeterince kullanmıyoruz ve değer vermiyoruz. Hatta beyin deyince sadece acıktıklarında karın doyurmak İçin yenilen hayvan beyinlerini düşünenler var maalesef.
 
Mevlana hazretlerinin dediği gibi, hepimiz biliyoruz ki, İNSAN DÜŞÜNCEDEN İBARETTİR, GERİSİ ET VE KEMİKTİR. Düşünmeyi düşünmeyi pek beceremiyoruz. Düşünmeyi düşünmek, düşündüklerimizi akıl süzgecinden tekrar geçirerek doğruları ayırmak ve kullanmak, yanlışları ise çöpe atmaktır.
 
Beyni kullanmak demek, akıllı davranmak ve doğru düşünmek demektir. Ülkemizde beyni kullanma oranı oldukça düşüktür. Bu yüzden doğru düşünemeyen insanlara çoğunlukla BEYİNSİZ denir. Nedeni beyni olmamasından değil, beyninin farkında olmamasındandır. Sadece işkembeyi düşünmesindedir.
 
Başımıza gelen olumsuz olayların çoğu, var olan muhteşem beynimizi gereği şekilde kullanmamamızdan kaynaklanmaktadır. Bu konuda yeterli çalışma yapılmadığı sürece insanlar asla mutlu olamazlar. Bu çalışmayı da yapacak olanlar, eğitimden sorumlu bakanlığımızdır elbette. Başta anne ve babaları eğiterek işe başlanmalı ve aynı zamanda çocuklarımızı da yeniliklere açık düşünmeye sevk edecek eğitimler yapılmalıdır.
 
Beyni kullanamadığımız sürece, tüm devletlerde ve elbette tüm dünyada kaoslar devam edecektir Allah korusun. Öyleyse haydi beynimizi kullanmaya ve çocuklarımıza da kullandırmaya.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR