İshak Orhan

İshak Orhan

Ermeni misin yoksa Türk müsün sen kardeşim?

Ermeni misin yoksa Türk müsün sen kardeşim?

Karabağ Can Azerbaycan’a aittir ve öyle kalacaktır. Haklı davalarında Azerbaycan’ı suçlayan başta Türk Tabipler Birliği Başkanı olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerini kınıyorum.
 
Azerbaycan’ı suçlamak Ermenistan’ı haklı görmek anlamına gelir. Kuruluşunun başında Türk ismi olmasına rağmen maalesef Türk düşmanlığı yapanlara asla fırsat verilmemelidir.
 
Peki bütün bunların suçu kimin? Geçmişte Müslümanım diyenlerin büyük bir kısmı, cehaletten dolayı maalesef çocuklarını doktor, avukat, mühendis, vb. mesleklere yöneltmek yerine sadece İmam Hatip ve İlahiyat alanlarına yöneltmeyi uygun görmüşlerdir. “Aman çocuğum avukat olmasın, çünkü kazandığı haramdır” diyen insanlar çocuklarını bu meslekten uzaklaştırdılar. Böylece yakın geçmişte Barolar Birliği de ülkemizin menfaatleri doğrultusunda davranmadığı için yeni barolar kurulmasına ruhsat verilmişti. Şimdi de Türk Tabipler Birliğinde aynı durum söz konusu olmalı. Ama burada en önemli konu Müslümanların çocuklarını Müslüman olarak yaşatmalarının yanı sıra mutlaka diğer alanlara da yöneltmeleri şarttır. Zaten çok geç kalınmıştır. Maalesef atı alan Üsküdar’ı geçmiştir. Bozuk bir insan, düzgün 1 milyon insanı ifsad edebilir. Nasıl ki çok güzel bir yemeğin içine bir sinek düştüğünde güzelliği kaybolursa, çok olumsuz düşünce ve davranışlara sahip bir kişi de tüm topluluğu bozabilir dikkatli davranılmazsa.
 
Velhasıl başımıza gelen her şey bizim yaptıklarımız yüzündendir. Zararın neresinden dönersek kardır. Duygularımızla değil aklımızla hareket edelim. Müslüman aklını en iyi şekilde kullanan kişidir. Aklımızı kimseye ipotek etmemeliyiz. Önümüzde Peygamberimiz ve Kuranı Kerim gibi yüce bir kitabımız var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR