Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Çumra’yı “Dava Adamı”na Emanet Etmişler

Çumra’yı “Dava Adamı”na Emanet Etmişler

Pazartesi günkü yazımda bahsetmiştim, Yeni Haber Gazetesi olarak önümüzdeki süreçte ilçelerimizle ilgili yoğun bir strateji takip edeceğiz.

Konya’nın her ilçesinde, her mahallesinde, her sokağında inşaAllah Konya’nın Merkez Medyası olan Yeni Haber gazetesi okunacak.

Tabi gazete okunacak ama sadece amacımız gazetemizin okunması değil, ilçelerimizin, köylerimizin, mahallelerimizin, sokaklarımızın bütün sorunlarını, sıkıntılarını, sevinçlerini, haberlerini de sizinle paylaşacağız.

Bu çerçevede Hadim’den sonra Çumra’ya gittik, başkan Dr Mehmet Oğuz’la tanıştık, konuştuk, hasbıhal ettik.

Çumra’nın imajı değişmiş, Çumra sanki taşra değil, tam merkez ilçe gibi.  Bazı sorunları da var, yapılması gerekenler onları da önümüzdeki günlerde yazarız.

Çumra’nın Konya’nın yoğunluğunu alabilecek bir potansiyeli var. Elbette yatırım bekliyor, büyük yatırımlar yapılabilecek potansiyeli var. Zannediyorum bir Çumra strateji belgesi hazırlanmalı, Çumra önümüzdeki günlerde bazı yatırımlarla, inşa faaliyetleri ile Konya’nın yeni yüzü bile olabilir.

Burada şunu da anlıyoruz Konya, Hadim gelişmeden, Çumra gelişmeden, Taşkent gelişmeden, Doğanhisar gelişmeden, Derbent gelişmeden, Hüyük gelişmeden gelişemez.

Çünkü o bölgelerde huzuru bulamayan, modern hayatla, çağdaş dünya ile irtibatı sadece televizyon ve cep telefonu üzerinden kuran insanlarımız doğal olarak merkeze doğru yöneliyorlar.

Bunun 2 yönlü zararı oluyor, birincisi o bölgelerimiz insanlar oralardan ayrıldığı için, insan azaldığı için gelişemiyor.

İkincisi ise merkez tıkanıyor. Sadece Konya Emniyet Müdürlüğünün önüne bakın, zaman zaman akşam saatlerinde 30 dakika araçta bekliyorsunuz, trafik tıkanıyor. Aynı şekilde Vatan Caddesi, Alâeddin civarı, Mevlana civarı, Aydınlık girişi, gibi birçok bölgede ciddi anlamda trafik tıkanıklığı yaşanıyor.

Niye yaşanıyor? Zira insan merkezde çoğalıyor, çevrelerde ise insanlarımızı tutamıyoruz, doğal bir şekilde Konya Merkezde yaşanmaz hale geliyor.

Netice itibariyle biz bu konuları gündeme getirmek, merkezdeki kalabalığı çevreye yaymak, çevrenin geri kalmışlığını yok etmek konularını gündeme getirmek istiyoruz. Konya’nın her köşesinin merkez statüsünde olduğunu insanlarımıza anlatmak için böyle bir strateji geliştirdik.

Bu konuda Konya Büyükşehir Belediyemizin, Başkan Tahir Akyürek’in taşra ile ilgili çalışmalarını da önemsiyoruz ve bu konularda onlarla birlikte strateji geliştirmek de istiyoruz.

Tıkanmaya gerek yok, açılalım, Konya hepimize yeter, fazlasıyla yeter… Tek ki birbirimizi yemeyelim, çalışalım, mücadele edelim, şehrimiz için, ülkemiz için, insanlık için değer üretelim.

Neyse bu çerçevede yukarıda da bahsettiğim gibi Çumra’daydık, Çumra Belediye Başkanımız Dr Mehmet Oğuz’u tanıdık, tanış olduk, bir kardeşimize bu görevin tevdi edilmesinden dolayı mutlu olduk.

Şunu da ifade edeyim AK Parti ile birlikte yerel yönetimler gerçekten müthiş bir çizgiye girmiş durumda. Yanlış, haksızlık bitmiş, Çumra’nın bütün enerjisini Başkan Mehmet Oğuz yatırıma dönüştürme mücadelesi veriyor.

AK Parti Konya il teşkilatının, Başkan Tahir Akyürek’in ilçe belediye başkanlarının seçiminde etkili olduğunu biliyoruz, inanın titiz çalıştıkları her hallerinden belli oluyor. Her şeyden önce, haram yer mi, yemez mi? Vatanın, milletin, yetimin malını korur mu, korumaz mı? Bunlara bakmışlar.

Hırsızlık, yapsın, çalsın çırpsın, şov yapsın, hizmette yapar gibi görünsün, devrini AK Parti bugün itibariyle yerel yönetimlerden tamamen atmış durumda.

Yanlışlar vardır ama inanın bunu başkanlarla tanışınca daha iyi anlıyorsunuz, yanlışlar çok çok azınlık durumda.

Mehmet Oğuz Bey Recep Tayyip Erdoğan’ı, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nu çok iyi anlıyor mesela. Yeni Türkiye nedir? Çok iyi biliyor.

Konya’nın bu yeni dönemde önemi nedir? Onu da çok iyi biliyor.

İşte dava adamı vasfını da buradan alıyor.

Bir kere Rahmetli Erbakan Hocamı anlamış, Milli Gençlik Vakfında yetişmiş…

Recep Tayyip Erdoğan’ın dava adamlığı yönünü iyi bilen bir insan.

İnanın beraber herhalde 2 saat kadar oturduk, konuşmalarındaki samimiyet, içtenlik, işe karşı sorumluluk bilinci, Çumra’nın bütün sıkıntılarına, sorunlarına hâkimliği, misafirperverliği…

Ben AK Partinin bu çizgisini, bu noktadaki duruşunu seviyorum işte.

Yoksa zengin olmak için partili olmak, ahlakın, edebin, dürüstlüğün hiç önemsenmediği insan tipleri bizlerin seveceği insan tipleri değil.

Çumra Belediyesinde Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ile konuşurken bunu hissettik işte.

Hırsla değil, görev alınmaz verilir, mantığı ile gelmiş insanlar Türkiye’nin geleceğidir.

Kendisini kontrol edemeyen değil, Türkiye’nin geleceği için çalışması gerektiğini bilen dava adamıdır.

Filistin ile kalbi atan, Kudüs seni unutursam, sağ bileğim kesilsin, diye kendisine ahit verebilenler dava adamıdır.

Ayasofya’nın manasını bilenler dava adamıdır.

Kalplerin sadece bu dünya için değil ahret için de atması gerektiğini bilenler dava adamıdır.

Bu dünyadaki işlerinde dürüstlükten, nitelikten ödün vermemesi gerektiğini bilenler dava adamıdır.

Dava adamlarımıza, kardeşlerimize selam olsun.

Mehmet Başkanım, yardımcın Allah olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR