İshak Orhan

İshak Orhan

Çünkü başka Türkiye yok

Çünkü başka Türkiye yok

Ülkesini ve milletini seven herkesi bu projeyi paylaşmaya ve uygulamaya davet ediyorum. Çünkü başka Türkiye yok. Hep beraber elimizi taşın altına koymak zorundayız!
 
Değerli kardeşlerim. Ülkemizde yaşayan herkesin huzurlu ve mutlu olması onların temel haklarıdır. Bazı zengin kardeşlerimizle sohbetim esnasında maalesef hiç fakir bulamadıklarını söylemektedirler. Onlara göre herkes lüks yaşıyormuş! Ceplerinde akrep olduğu ve veremedikleri için Savunma mekanizmaları çok güçlü ne yazık ki! Tok açın halinden anlamıyor maalesef!
 
Onların bu düşüncelerine ben katılmıyorum. Çünkü her gün beni arayıp maddi imkanları olmadığı için ücretsiz kendilerine yardım etmemi isteyen pek çok kişi var. Elimden geleni elbette yapmaya çalışıyorum ama maalesef yetişemiyorum. Yetişmem de mümkün değil. Çünkü çoğu benden maddi yardım da bekliyor. Yine görev bize ve dolayısıyla devlete düşüyor.
 
PROJEMİ SUNUYORUM ŞİMDİ!
 
SINIF ÖĞRETMENLERİMİZİN başında olacağı bir proje bu. Eskiden bizim öğretmenlerimiz evlerimizi ziyaret ederlerdi aniden. Bu bize büyük onur verirdi. Çok utanırdık ama çok da sevinirdik. İşte değerli sınıf öğretmenlerimiz 1. Sınıfa yeni başlayan öğrencilerinin ailelerini evlerinde mutlaka ziyaret ederek ailelerin içinde bulundukları durumu net bir şekilde görüp bunlara okul müdürleri vasıtasıyla gerekli yardımların yapılmasını sağlayacaklar. Çok zor bir şey değil. Maddi ve manevi zor durumda olan tüm ailelere gerekli yardım hızla yapılmalıdır. Okul müdürleri nasıl mı yardım yapacaklar? Bu araştırma sonrası maddi durumu iyi olan aileler de bir şekilde belirlenmiş olacaktır. Bunlara okullarındaki diğer çocukların da kendi çocuklarından farksız oldukları anlatılarak okulda kurulacak fonlara yardım etmeleri sağlanacaktır. Psikolojik sorunları olan ailelere de okulun rehberlik servisi tarafından gerekli psikolojik destek verilerek daha huzurlu ve mutlu olmaları sağlanmalıdır.
 
Masa başında oturarak sorunlara çözüm bulunamaz. Bu projemi anlattığım bazı okul müdürlerimiz bunu kısmen de olsa yapmaya başladılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Çok iyi de sonuçlar alıyorlar. Çünkü bir sınıfta bir tane bile sorunlu öğrenci varsa, o öğrenci tüm diğer sorunsuz öğrencilerin gelişimine olumsuz etki yapar. Nasıl ki bir kasa elmanın içinde bir çürük olduğunda tüm elmalar kısa sürede çürürse, aramızda sorunlu birisi olduğunda da aynı durum oluşmaktadır.
 
Lütfen elimizi taşın altına koyalım. MEB yetkililerine ulaşması için hepimiz bu yazıyı her yerde paylaşalım inşallah.
 
Ne dersiniz? Çok mu zor yani?
 
Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR