İsmail Poçan

İsmail Poçan

Değerlendiremedik

Değerlendiremedik

Yurtiçinde ve yurtdışında örnek teşkil eden Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri sona erdi.

Her sene olduğu gibi Konya yine yoğun bir gündem yaşadı. Konya’nın değeri olan Hz. Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü törenleri yaklaştıkça otellerin doluluğu, lokantalar, beklentiler, son yıllarda Konya dışında yapılan Şeb-i Arus törenleri uzun uzun konuşuldu. Törenler bitti hala konuşulmaya devam ediyor.

Konya halkı ne kadar tepki gösterse de Şeb-i Arus Konya’ya aittir dese de Konya dışındaki programlar devam etti. Bu önlenemedi. Ve önlenecek gibi de durmuyor.

Her geçen sene bir önceki seneden katılım yükseliyor denilse de Şeb-i Arus Törenleri artık Konya’ya özgülüğünü kaybettiğini düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda 7-17 Aralık tarihi artık sıradanlaşıp gidecek. Aslına uygun yapan törenler çoğalacak ve artık kimse Konya’ya gelmeye gerek görmeyecek. Konya’daki o manevi havayı düşünmeden ayağına kadar gelmiş aslına uygun törenlere katılacak..

Geçtiğimiz günlerde Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin değerlendirme toplantısına katıldım. Programda ne değerlendirildi ben anlayamadım. Anlayan varsa bana da anlatırsa sevinirim.

Son yıllarda Konya dışında yapılan törenler bu toplantıda da gündemdeydi. İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan törenlerde yapılan programlar, seminerler, sema törenleri hakkında gün gün ne yapıldığı hakkında kısaca bilgilendirdi bizleri..

Ayrıca detaylı bilgileri görevlilerden alacağımız yönünde sürekli hatırlattı. Ama törenlere toplam kaç kişinin katıldığı konusunda bir bilgiyi maalesef bizle paylaşmadı. Soru gelmesine rağmen bilgileri almak için yine görevli arkadaşları işaret etti bize..

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü resmi internet sayfasına yapılan ziyaret rakamlarını öğrenebildik sadece… Ayrıca katılım geçen senelere göre artmış onu da öğrendik...

Ama ben merak ettiğimi öğrenemedim... Madem böyle bir program yapılıyor ben neden tekrar katılım sayısını görevli arkadaşlardan öğreniyorum... Bu programda ne değerlendirildi? Yapılan programları etkinlikleri de görevli arkadaşlardan öğrenebilirdik... Neden bu programı yapma ihtiyacı hissettiniz? Bir bültenle veya maille de bu bilgilere ulaşabileceğimizi söylenseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR