Ayşe Atsan

Ayşe Atsan

Denizli Savcısı gerçekten kaza mı geçirdi?

Denizli Savcısı gerçekten kaza mı geçirdi?

Denizli son dönemde Anadolu'da FETÖ'nün kalesi ve Fethullahçı teröristlerin en etkili örgütlendiği il olarak zihnimize kazındı. Dolayısı ile gelen acı haberin kaza mı, cinayet mi olduğu kafamızda soru işareti bıraktı.

Düşündürücü!

Savcı Mustafa Alper, 15 Temmuz gecesi 'darbe girişimi' haberini alır almaz teyakkuza geçmiş ve en kritik kararları alarak darbenin seyrini değiştirmişti.

Peki nasıl değiştirmişti darbenin seyrini?

-Darbenin kentte komutasını üstlenen tuğgenerale aynı gece gözaltı kararı verdi.

-Yine aynı gece UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ni aynı gece kapattırdı.

-Darbe girişiminden 36 saat sonra soruşturmanın temel kısımlarını tamamlattı.

-Denizli'yi sözde 6 eyalete bölen yapılanmayı deşifre etti.

-Darbe girişimine katılan rütbeli askerler hakkımda soruşturma başlattı.

-FETÖ yapılanmasının deşifresi için savcılardan oluşan soruşturma timi kurdu.

-İlk 15 Temmuz iddianamesini hazırladı.

Ya sonra? Sonrası malum!

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehir'le elim bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

FETÖ ile mücadele eden Başsavcı Mustafa Alper'in hayatını kaybettiği kazada FETÖ şüphesi görünüyor. Görüntüleri çok dikkatle birkaç kez izledim. Normal seyirde giden kamyonun hızı birden bire artıyor ve asla fren yapmıyor. Tahkikat sonucunu bekliyorum merakla.

İnşallah bu naçiz ölüm talihsiz bir kazadan ibarettir, ecel o anda orada yakalamıştır. Yanılmak istiyorum.

Fetöcü şarlatanlarının, firarilerinin ve FETÖ hizmetkarı gazetelerin şehit savcımıza dil uzatmasına, sevinç çığlıklarına ve yazıp çizdiklerine bakılırsa cinayet ihtimali kesinlikle değerlendirilmeli. Soruşturma titizlikle yapılmalı. Değilse ahlaksızlıkları zaten tescilli. Allah'ın laneti üzerlerine olsun.

Elbetteki zalimler için yaşasın cehennem! Hem namussuz, hem hainsiniz. Havadan eli boş abdestli insanlara çoluk çocuk, kadın demeden ateş edenlere cehennem bile az gelecektir.

Herkesçe malumdur ki; sevinen güruh kimlerse, muhakkak olayın faili olabileceği ihtimali yüksektir.

Denizli'nin Uranyum rezervlerini ABDye açmayan Türkiye'nin en genç valisi ünvanına sahip, bürokrasi karşısındaki farklı tavrı ve vatandaşla arasında kurduğu o muhteşem bağla hatırlanan, kendisine ‘süper vali’ lakabı takılan Recep Yazıcıoğlu'da aynı şekilde şüphe uyandıran elim bir kazaya kurban vermiştik.

Sonuç olarak geldiğimiz noktada!

Dün Recep Yazıcıoğlu'nu kaza süsü ile şehit edenler bugün Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'i de kaza süsü ile şehit etmiştir! Olayın kaza değil suikast olduğu yıllar yılı konuşuldu.

Sonuç?

Trafik kazası süsü ile şehit edildi her ikiside.

Bir taraftan emperyalistler, diğer taraftan işbirlikçileri, yerli bürokrat ajanlar, ülkemizin elini kolunu bağlamak için var gücüyle mücadele ediyor. Yargı bürokrasisinin tetikçileri için düğmeye basanlara adaletin acil müdahalesi şart. Fetöyle mücadelede bir tavsif zorunlu ve vakti geçirilmemeli.

15 Temmuz’da dünya tarihinde görülmemiş bir acı yaşatarak yüreklerimizi yaktılar. Hainle boş durmuyor. Ülkenin gidişatını gölgelemek, güvensiz ortam oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Sürecin gidişatından endişe duyuyorum. Kavurmacı olayı gündemde birkaç gün sıcak tutulduğu için odak noktası değiştirmek adına mı bu acı yaşatıldı bize!

Kimin kâr hanesine yazılıyor bunlar?

FETÖ'de etkin olan ama medyanın tanımadığı isimlerin tahliyesi kamuoyunda güveni zedeliyor. Tepedeki isimlerin tahliyesi ve alt kademedekilerin tutukluluk hali güven sorunu oluşturuyor. Gelinen noktada, hukuk içinde terörle mücadelenin stratejisinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiği, dikkatli bir sınıflamanın yapılması..

Bu tür yargı kararlarını alıp adalete olan güvensizliği daha da derinleştiren kriptoların ivedilikle temizlenmesi tek temennimiz. Adalete güven tesis edilmeli.

Ezcümle; terörle ve taşeronları ile etkin mücadele için daha önemli bir stratejiye ihtiyacımız var.

Savcımıza, çalışma arkadaşına ve valimize tekrar

Allah'tan rahmet, milletimize, ailesine ve yargı camiasına sabrı cemil diliyorum. Mekanınız cennet olsun yiğitler, gözünüz arkada kalmasın. Hakkınız ödenmez. Tarih sizi kahraman olarak yazacak.

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Atsan Arşivi
SON YAZILAR