Ayşe Atsan

Ayşe Atsan

MÜFTÜLER DE RESMİ NİKAH KIYACAK!

MÜFTÜLER DE RESMİ NİKAH KIYACAK!

Hükümet, evlendirme yetkisi konusunda önemli bir adım atarak, resmi nikah kıyma yetkisini il ev ilçe müftülerine de tanıyan yasal düzenleme yaptı.

Devlet memuru statüsünde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı görev yapan müftüler, böylece belediyelere verilen nikah kıyma yetkisine sahip olacaklar.

Düzenleme, resmi nikahı kolaylaştıracak, resmî nikah işlemlerini hızlandıracak ve kadınların evlilikteki hukukunu koruyacak.

Değişiklik, hiç bir kimseyi il ve ilçe müftülüklerinde resmi nikah kıymaya zorlamıyor, sadece ilave seçenekler sunuyor.

Herkes yasal şartlara uymak kaydıyla resmi nikahını dilediğine kıydırma hak ve yetkisine sahip olacak.

İsteyen belediyesi olan yerde belediye başkanına veya belediye başkanının bu işlerle görevlendireceği memura ya da köyde muhtara nikah kıydırabileceği gibi isteyen bakanlığın evlendirme yetkisi ve görevi verdiği il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine veya nüfus müdürlüklerine, dış temsilciliklere ya da il ve ilçe müftülüklerine de resmi nikah kıydırabilecek.

Hiç bir temeli olmayan iddialar ise şu yönde;

"Çocuklara din ve devlet eliyle kötülük edileceği, cinsel istismarı artıracağı dolayısı ile çocuk gelin sayısının artacağı, çok eşliliğe sebep olacağı, laikliğin elden gideceği ve karanlık şeriat devletine dönüşeceğimiz vs vs ....

Siz ya değişikliği okumadınız ya da bilinçli olarak çarpıtıyorsunuz.

Sahi siz anayasa değişikliğinde de aynı yol haritasını izlemiştiniz değil mi?

O zaman neden şaşırıyorum ki!

Yeni uygulama ile laikliğin elde gitmesi arasında nasıl bir ilişki kurdunuz hayret!

Haçlılar kilisede nikah kıyıyor, meclislerin de incil ile yemin ediyorlar ama avrupa laik, bizde ise laiklik elden gidiyor öyle mi?

Müslüman düşmanı İsrail de bile Şeriat Mahkemesi var biz burada müftüler nikah kıymalı mı diye tartışıyoruz!

Müftüler hangi hukuka göre nikâh kıyacak? İslam Hukuku'na göre değil de Medeni Kanun'a göre kıyacaksa; değişen ne, ne gerek var tartışmaya?

Belediye de,Diyanet de nikah işlemlerini yürürlükteki yasalara göre yapacaktır. Kaldı ki belediyelerin elinden bu yetki de alınmıyor. Nikah aynı nikah.

Evlenme ehliyeti ve evlenme engelleri değişmiyor.

Demokratik hukuk devletinin tam da gereği bir değişikliği ideolojik saplantılarımıza, körlüklerimize ve önyargılarımıza kurban etmeyelim.

Asılsız, hiç bir dayanağı olmayan ideolojik saplantılarınızı ve önyargılarınızı bir tarafa bırakın sadece okuyun ve düşünün.

Tartışmaların en kısa sürede son bulması dileklerimle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Atsan Arşivi
SON YAZILAR