Bedriye Demirtaş

Bedriye Demirtaş

Dil öğrenmek

Dil öğrenmek

Bir milleti oluşturan fertlerin ortak olarak konuştuğu ana dilleri dışında kalan dillerin tümü yabancı dildir.

Dil öğrenmek herkes için bir ayrıcalıktır. Ülkeler arasında sınırların kalktığı, rekabetin hızlandığı, iletişim araçlarıyla anında her noktasına ulaşılan dünyamızda yabancı dil öğrenmenin gerekliliğini ve zorunluluğunu hiç kimse inkar edemez.

İnsan beyni dilleri öğrenmek için doğuştan programlanmıştır. Yeni bir dilin kazandırdıkları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. En önce gelen eğitim ve iş hayatınıza sağladığı katkıdır ki bunun yanında bakış açınızı da olumlu yönde etkiler. Yeni bir dil öğrenmek beyninizi de çalıştırır ki odaklanmanızı ve yaratıcılığınızı da etkiler, hafızanızı güçlendirir. Yeni bir dil öğrenmek bir araştırmaya göre IQ nuzu da önemli derecede etkilemektedir.

Bir dil yeni bir kültürü de anlamanızı sağlar. Bugün dünyada en çok kullanılan eğitim, bilim ve haberleşme dili İngilizce’dir. Bu yüzden öğrenilecek ilk dilin İngilizce olacağı düşünülebilir. İngilizce bilmek pek çok kapının aynı anda aralanmasını sağlar. Popüler kültürle yakın bir yaşam imkanı sunar, kişinin işveren gözünde değerini arttırır. Dünya genelinde kabul görmüş bir dil olan İngilizce bilmenin önemi kişinin bulunduğu her ortamda dikkat çekmesini sağlar.

Yabancı dil bilgisi arttıkça, o bilginin zevki, bilgiye sahip olan kişiyi motive eder. Bugün toplum hayatına iyice yerleşmiş olan yabancı dil her kesimde, her yaş grubunda ve hayatımızın her köşesinde etkisini göstermektedir. Yeni bir dil yeni insanlar tanımak, yeni arkadaşlıklar edinmektir. Yabancı dil öğrenmek, yeni tecrübe ve deneyim demektir …

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bedriye Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR