Kasım Göçer

Kasım Göçer

Eski dostlar: Bülent Korkmaz, Serkan Kırıntılı

Eski dostlar: Bülent Korkmaz, Serkan Kırıntılı

AYRILIKTAN SONRA İLK RANDEVU: BÜLENT KORKMAZ
Cikalleshi'yi istemediği için Bülent Korkmaz Konyaspor'u geçen sene lig başlamadan bırakıp gitmişti. Sebep gerçekten Cikalleshi miydi, Bülent Korkmaz'ın elindeki kadroya güvenmemesi miydi yoksa transferde dönemin yönetimiyle anlaşamadığı için mi gitti bilinmez. Her şeye rağmen Konyaspor'un Bülent Korkmaz'la 4-3 kazandığı iki maç Başakşehir ve Trabzonspor maçları Konyaspor tarihinin unutulmazları arasına girdi. Bülent Korkmaz'ın iyisiyle kötüsüyle Konyaspor'a emeği geçmiştir, bu hafta Alanyaspor'u ve Bülent Korkmaz'ı Konyaspor camiasının en güzel şekilde ağırlayacağına inanıyorum.

HEM KAHRAMAN HEM KÖTÜ ADAM: SERKAN KIRINTILI
Alanyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı Konyaspor tarihinin efsane kalecileri arasına ismini yazdırmak üzereyken 20.saniyede kırmızı kart gördüğü Malatyaspor maçında yaptığı bir talihsiz hareket maalesef her şeyi berbat etmişti. O günden sonra tribünlerin tepkisi hiç bitmedi.Tribünlere yaptığı hareketinin tasvip edilecek tarafı olmasa da eski dost düşman olmaz derler. Serkan Kırıntılı da Konyaspor'un tek başına kazandırdığı pek çok maç hatırlıyorum. Hatta onlardan bir tanesi Konyaspor'un 2-1 kazandığı Alanyaspor deplasmanında kurtarış rekoru kırmıştı. Ben Serkan'ı tribünlere yaptığı bir anlık fevri davranışı ile değil Konyaspor forması altında yaptığı inanılmaz kurtarışlarla hatırlamanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum.

FARKLI SİSTEMLERİN MÜCADELESİ
Alanyaspor, Çağdaş Atan'ın ayrılıp Bülent Korkmaz'ın gelmesiyde tamamıyla farklı bir sistemle oynamaya başladı. Bülent Korkmaz güçlü savunma ve geçiş oyunuyla Alanyaspor'un gidişatını düzelterek iyi sonuçlar almaya başladı. Alanyaspor'un sezon başında teklif gelen her oyuncusu gözünü kırpmadan satması belki Çağdaş Hoca'nın kaderini belirledi. Ancak Alanyaspor kadrosunda halen Famara Diedhieou gibi çok yönlü hızlı bir santrafor, Babakar gibi güçlü bir pivot santrafor, Efecan Karaca, Emre Akbaba, Davidson gibi her an skoru değiştirebilecek teknik kapasitesi çok yüksek oyuncular var. Bu hafta İlhan Palut'un cesaretli, oyunu ve topu kontrol etmeye dönük oyun sistemine karşı Bülent Korkmaz'ın topu kaptığında hızla rakip kaleye inme strajesinin sahadaki yansımalarını izleyeceğiz. Konyaspor savunmasının dönüşlerde hızlı olması ve hızlı dönüşlerdeki müdahalelerin de dengeli olması gerekiyor. Konyaspor savunması açısından kart riski yüksek bir karşılaşma olabilir.

HAFTANIN EN İYİ MAÇI OLMAYA ADAY
Kasımpaşa maçında da Konyaspor'un topsuz oyunda göze çarpan mücadele gücündeki düşüklük, genel bir sorun mu yoksa önceki hafta oynanan aşırı eforlu Trabzonspor maçındaki yorgunluğun bir tezahürü müydü, fikir vermesi açısından Alanyaspor maçı bir ölçü olabilir. Özellikle top Alanyaspor'a geçtiğinde müdahalelerde gecikme olmaması ve Konyaspor ön hattı ile orta sahasının rakiple daha yakın ve temaslı oynaması, dönen topları alma noktasında da daha saldırgan davranması gerekiyor. Topla ilişkisi iyi olan Alanyaspor oyuncularına topla oynama fırsatı verilirse baş ağrıtacaklarını söylemeye gerek bile yok. Haftanın en iyi karşılaşması olmaya aday Konyaspor Alanyaspor maçında muhtemelen yine bol pozisyon izleyeceğiz ve pozisyonları gole çevirme oranı daha yüksek olacak takımın skor üstünlüğünü yakalayacağını düşünüyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR