Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Eski mevzu yeni gündem

Eski mevzu yeni gündem

Şehirler büyüdükçe dertleri de büyür. Trafik çekilmez bir hal alır. Konutlar çoğalır. Fiyatlar artar. İnsanlar birbirlerine yabancılaşır.

Konya’mız da büyüyor…

Geçtiğimiz seçimlerden önce bir tente meselesi ortalığı kastı kavurdu. Belediyeden yetkililerle konuşuyoruz söylediklerinde haklılar. Kafe restaurant işletmecileriyle konuşuyoruz söylediklerinde haklılar. Belediye o dönem aldığı kararla bazı işletmelerin tentelerini yıktı, tüm işletmelere de tentelerini geri çekme ya da yıkmaları gerektiğini belirtti. Sonra ne oldu? Önce seçim önü belirsizliği sonra imar affı mevzusunun bu durumun bir çaresi olduğu düşüncesi ile hiçbir şey yokmuş gibi herkes tentelerini yeniden taktı yeni yer açanlar güzelce tentelerini taktırdılar. Ve şimdi yine başa dönüyoruz. Tentelerin gelişi güzel yapılmasına karşıyım. Kaldırımları işgal eden her işletmeyle ilgili gereken yapılmalı, bende böyle düşünüyorum. Ama bu işi belli bir düzene sokarak çözüm üreterek yapmak lazım. İşsizlik gibi bir gerçeği göz ardı etmemek gerekiyor diye düşünüyorum. Ne alakası var diyenler olabilir. Söyleyeyim tentelerle oluşturulan kapalı alanlar yıkıldığında mekanların çalışma alanları da otomatik olarak küçülüyor. Beş garsonla yapılacak iş üç garsonla da yapılabilir hale geliyor. Önceki yıkım kararında bir çok mekan çalışanlarını azalttı.

Peki nasıl bir yol izlenmeli?

Haddimize değil elbette. Şehrimizi yönetenler daha iyi bilirler ama… Kaldırım işgalcileri hariç diğer işletmeler için; Estetik görünümlü tip projeler geliştirilebilir. Şuan kullanmakta oldukları tentelerin en azından cephe sistemleri belediyelerimizce belirlenmiş bir standarda kavuşturulur ve keşmekeş önlenmiş olur. Yeni açılacak yerlere de mekanın açılacağı bölgeye göre daha önce belirlenmiş tip projelere göre cephe yapması şartı getirilir. Böylece hem mekanlar yıkımla karşı karşıya kalmaz hem şehrimizin caddeleri girintili çıkıntılı, orantısız, rengarenk görüntülerden kurtulur.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’ın bu konuyu mağduriyetleri en aza indirecek şekilde çözeceğini düşünüyorum. Kaldırım işgalcileri, bulundukları yere rahatsızlık veren mekanlar hariç, bu işi doğru düzgün yapan istihdam sağlayan, turizme katkı sağlayan hizmet sektörü için tente mevzusu inşallah bir an önce çözüme kavuşur.

…..

Aslında Gezi Parkı mevzusuna değinecektim ama yüzlerce araca, onlarca haneye zarar veren (başka hiçbir şey yapmasalar bile) insanların beraatine karar verilmesiyle ilgili söylenecek şeyler boşa gider diye düşündüm. Rabbim sonumuzu hayr etsin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR