Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Fatih Özgökçen başarılı olur mu?

Fatih Özgökçen başarılı olur mu?

Herkese merhaba. Konya için gayet tempolu bir hafta sonunu geride bıraktık. Konyaspor’un Genel Kurulu ve Konya protokolünün Beyşehir gezisi hafta sonunun öne çıkan gelişmeleriydi.
 
Öncelikle Konyaspor Genel Kurulu hakkında düşüncelerimi aktaracağım. Beyşehir hakkında ortaya çıkan gelişmelerden de yarın bahsedeceğim.
 
Cumartesi günü yapılan Konyaspor Genel Kurulu’nda Avukat Fatih Özgökçen, başkanlık görevini Hilmi Kulluk’tan devraldı.
 
Başkan Özgökçen’in genç ve dinamik yapısının önemli bir avantaj olduğunu belirtmem gerekir. Genel Kurulda yaptığı konuşma ve vücut dili bana umut verdi.
 
Özgökçen’in sadece kendisi değil, yönetim kurulu da genç ve dinamik bir yapıya sahip. Ayrıca bugüne kadar görev yapanlar arasında en genç yaş ortalaması bu yönetimde. Yaşları genç olmasına rağmen yönetimdeki isimlerin hepsi Konya’nın önde gelen firmalarının sahipleri veya yöneticileri. Yani tecrübesiz isimler değiller.
 
Bu durumun da Konyaspor’a yeni bir vizyon katacağını söylemem gerekir... 
 
Fatih Özgökçen’in genel kurulda konuşurken ‘birlik’ vurgusu yapması dikkat çekiciydi. Başkan Altay da tıpkı Özgökçen gibi birliktelik vurgusu üzerinde durdu.
 
Her zaman söylediğimiz, “Konyaspor için herkes elini taşın altına sokmalı” temennisi bu defa gerçekleşeceğe benziyor.
 
Yönetim kurulu listesine bakınca da benim gördüğüm bu.
 
Bu listede Konyaspor’a sadece iş dünyası ya da sadece siyaset sahip çıkmıyor. Ortak bir liste yapılmış, her kesimden isim yer alıyor. Tribünden gelen bazı iş adamları ise listeyi daha da zenginleştirmiş.
 
Herkes kucaklanmış anlayacağınız. Birliktelik vurgusu yönetim kurulu listesine de yansıtılmış.
 
Hem siyaset hem de iş dünyası bu işi sıkı sıkıya sahiplenmiş görünüyor.
 
Başkan Özgökçen’in konuşmasında üzerinde durduğu bir diğer konu da iletişim problemiydi. Kulüpte yaşanan iletişim sorununun çözüleceğine dair de beyanlarda bulundu. Taraftarla, basınla ve Konya ile bütünleşme içinde olacaklarını vadetti.
 
Bu birliktelik şüphesiz ki hem Konyaspor’a hem de Konya’ya çok şey katacaktır. Şehrin her kesimi topyekun kulübüne sahip çıkacaktır. Geçtiğimiz dönemde bu konuda çeşitli sıkıntılar yaşanmıştı, o sebeple de önemli bir konuyu gündeme getirdiğini söylememiz gerekir.
 
Hilmi Kulluk döneminde en bariz hata iletişim problemleriydi, bunu hepimiz her zaman söyledik zaten. Ama her ne kadar bu konuda çeşitli sıkıntılar yaşansa da ben Kulluk’un da kötü bir yönetim anlayışı sergilediğini düşünmüyorum.
 
Mesela kulübün borç yükü hakkında yapılan çeşitli değerlendirmelerle ilgili olarak haksızlık yapmamak gerekir. Yüz yılda bir kez yaşanacak bir pandemi sürecinde elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Zor zamanda yapılabilecek olanın en iyisini yaptı.
 
Şimdi Konyaspor’un önünde yepyeni bir başlangıç var. Bu birliktelikle birlikte Özgökçen ve yönetimi zor zamanları aşacaktır. Konyaspor’un kapasitesi hem borçlarını ödeyecek hem de başarılar elde edecek seviyededir.
 
Konyaspor bundan sonraki süreçte hem iş dünyasından destek alacaktır hem de bazı kamu kurumları ile sponsorluk anlaşmaları yapacaktır.
 
Genel kurul hakkında bir diğer değerlendirmem ise, Konya huzur şehri olduğunu bir kez daha gösterdi. Özellikle futbol kulüplerinin genel kurulları hep kavgalı ve olaylı geçer. Ama Konyaspor’un Genel Kurulu çok temiz bir şekilde yapıldı. Konya’da hiçbir şekilde kavga, patırtı, gürültü olmadı; sakin ve tertemiz bir seçim yaşandı.
 
Konyaspor için her şeyin hayırlısı olsun inşallah, başarı, kupa ve şampiyonluklar bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR