Servet R. Çolak

Servet R. Çolak

Garibana kış yardımlarını kim yapacak?

Garibana kış yardımlarını kim yapacak?

Karakış kapıya dayandı, soba fiyatları bin 700 liradan, kömürün tonu 3 bin liradan, soba borusunun fiyatı 50 liradan başlıyor.

Rusya-Ukrayna savaşından dolayı Avrupa doğalgaz krizi yaşıyor, bunun olumsuz yönleri bize yansıyor ve doğalgaz fiyatları zamlandı.

Derken, enflasyon da başa bela oldu. Sabit maaşla çalışan kazandığı parayı; gıdaya mı, giyime mi, çocuk harcamasına mı, kiraya mı, faturalara mı derken elde para kalmıyor.

Hadi çalışanlar bir şekilde durumu kurtarıyor ama dar gelirliler ve yardıma ihtiyacı olanlar ne yapacak?

Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyeleri de üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere harçlık desteğinde bulundu. Bu hareket tüm kesimlerden alkış aldı ve en çok da öğrencilerin hoşuna gitti.

Şimdi geldi kara kış… Garibanı, kimsesizi, yaşlısı, çalışmayanı, hastası olanı yavaş yavaş telaş sarmaya başladı.

Konya’da onlarca yardım kuruluşu ve STK’lar yardım etmeye çalışıyor ancak bu da elde olduğu kadarıyla yapılıyor. Hükümetin de doğalgaz ve çeşitli destekleriyle garibanın yüzü gülüyor.
Fakat bu kış her yönüyle diğer kışlardan daha sert geçeceğe benziyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi her yaptığı projeyle Türkiye’nin diğer belediyelerine örnek oldu. Yardımlarını da yapıyor. İşte gariban burada yine Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan başkanlık yapmasını bekler.

Kara kışı ısıtacak en yakın kişileri de Başkan Altay…

Devletimizin verdiği desteklerin yanında garibana ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım yapılabilirse hepimizin yüzü güler. Şahsen belediyenin yaptığı bu tür yardımlarla kendi kendime gururlanıyorum. Konya’da yaşıyorum ve buradaki projeler ve birlik beraberlik duygusu başka şehirlerde yok gibi hissediyorum. İşte bu sıcaklık da samimiyetten ve mazluma kol kanat germekten geçiyor.

Konya’dan başlayan bir yardım kampanyası tüm ilçelere de örnek olacak ve topyekûn ihtiyaç sahiplerine yardım edilecek.

Belediyelerin yapacağı kış yardımları için bir fon oluşturulup bu fona yardımseverler de katkıda bulunsa olmaz mı? Bu konuda aslında birçok fikir bile üretilir. Ayrıca Belediyeyle birlikte vatandaşlar da garibana kol kanat gerer. Böyle bir projeyi daha önce Büyükşehir Belediyesi yapmıştı. 2020’de 51 milyon TL sosyal destek, 65 milyon TL fatura desteği yapmıştı ve bu destekler tüm garibanın yüzünü güldürmüştü.

Aynı desteği garibana bu kış da yapılırsa hepimizin yüzü yine gülecek.

Konya yaparsa Türkiye yapar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Servet R. Çolak Arşivi
SON YAZILAR