Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Geçmiş olsun

Geçmiş olsun

Bir şeylere şaşırmak mı?

Türkiye’de yaşıyorsanız hiçbir şeye şaşırmayacaksınız…

Hele bu sene olan bitenlere hiç şaşırmayacaksınız…

Hemen hemen tüm felaketleri yaşadık bu sene, bir büyük hortum eksikti onu da gördük geçtiğimiz gün.

Şiddetli yağışlar bir çok ilde felakete dönüştü.

Bursa ve İstanbul’da can kayıpları yaşandı.

Sel felaketlerinde vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralanan, evleri, iş yerleri zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun. İnşallah böyle büyük felaketler görmeyiz bir daha.

Felaketlerden bahsederken bir şey söylemek istiyorum. Felaketin siyaseti olmaz. Olmamalı. Kimse felaket sonrası çıkıp onu yapmadın bunu yapmadın dememeli. Unutmayalım nasıl bir altyapı çalışmanız olursa olsun doğal afetlere karşı yeterli olmayacaktır. Afet sonrası yapılacakları hızlı yapmak, zarar gören vatandaşlarımıza el uzatmak gibi yapılacak şeyler varken o onu yapmadı bu bunu yapmadı diyerek ahkam kesmek kimseye bir şey kazandırmaz.

Onlarca, yüzlerce sene önce oluşturulmuş yerleşim yerleriyle ilgili kimse birbirini suçlamasın. Bundan sonra yeni oluşturulan yerleşim yerlerini dere yataklarına yapmazsak sel felaketinden daha az etkileniriz mesela. Ya da deprem riski çok olan bölgelerde gerekli tedbirleri önceden alırsak daha az kayıpla atlatırız deprem olduğunda.

Önlem almak şart. Ama dere yatağına mahalle kurarsanız önlem alamazsınız…

.....

Libya’da  Türkiye’nin verdiği Akdeniz’de varlık savaşıdır. İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın Türkiye’yi Akdeniz’de kumsallara mahkum etme planlarına karşı Türkiye’nin yeni oyun kurma savaşıdır. Büyük ülkeler savaşlarını hep başka topraklarda verirler. Dünyanın farklı yerlerinde oyun kuramıyorsanız birileri sizin topraklarınızda oyun kuruyorlar demektir. Ülkemizde yıllardır kurdukları oyunlar bir bir bozuldu. Yılmıyorlar yeni oyunlar kuruyorlar, kuracaklarda… Ama artık bizde farklı coğrafyalarda yeni oyunlar kuruyoruz ve bizde buradayız diyoruz.

Son yıllarda özellikle savunma sanayinde atılan adımlar sayesinde, milli silahlarla önce sınır dışı operasyonlarda şimdi de Libya topraklarında şanlı tarihimize gönderme yapıyoruz.

Türkiye sevdalısı olmak ülkemizin menfaatleri doğrultusunda atılan her adımı desteklemeyi gerektirir.

.....

Konya Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Metin Aksoy’u tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR