Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Gençlere tane tane anlatmak lazım

Gençlere tane tane anlatmak lazım

Şehitlerimize Rahmet Filistin’e destek yürüyüşü sonrasında yaşanan hadiseye farklı bir açıdan yaklaşmamız lazım diye düşünüyorum.

Gençlerimizin kendi değerlerimizden bir haber olmaları gerçeğini bu olay bize bir kez daha göstermiş oldu.

Kelime-i Tevhid sancağı İslam’la müşerref olmuş Türk milletinin kurduğu tüm devletlerin en önemli şiarı olan ilahi kelimetullah ülküsünün sembolü değil mi?

Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Arkadaşlarının milli mücadele günlerinde toplantılarını yaptıkları odaların duvarlarında bu sancak yok muydu?

Biz gençlerimize kutsallarımızı neden öğretemedik?

Hangi zihniyet bize, tarihimize, özümüze ait değerlere yeni nesli düşman ediyor… Biz neden buna mani olamıyoruz.

Onlarca yüzlerce vakıf ve derneğimiz var. Gençlere dokunmadıktan sonra binlercesini kurmanın bir anlamı var mı?

Kelime-i Tevhid bayrağını görünce onu taşıyanı darp edecek kadar gözü dönebilecek gençlere Çanakkale’de, Yemen’de, Balkanlar’da, kuzey Afrika’da ecdadımızın o sancağı elden düşürmemek için sırasıyla şehadete koştuğunu öğretmedikten sonra eğitimin ne anlamı var…

Yeşilçam’la başlayan İslam’ı yerme, Müslümanları kötüleme alışkanlığının daha da hız kazanarak gençlerimizi zehirlediğini senelerce görmezden gelmenin sonuçları bunlar.

Olay sonrasında mal bulmuş mağribi gibi saldırıya geçen bazı 28 Şubat artığı gazetecilerden de anlaşılacağı gibi bu olaylar hep birileri için karışıklık argümanı olarak kullanılıyor.

Olaydan hemen sonra Anıtkabirde kendince eylem yapan şahısta pişirilmeye çalışılan yemeğin baharatı sanırım.

Biz bu filmleri defalarca izledik. Bu memleket bu yemeği artık yemez. Yine de temkinli olmakta fayda var.

İsrail’in son günlerde farklı ülkelerde de operasyonlara kalkışması, İran’da gerçekleşen patlama gösteriyor ki coğrafyamız daha da ısınacak ve bu sıcak ortamda İsrail’in ve Amerika’nın en son isteyeceği şey bizim birlik ve beraberliğimiz.

Kim bu birlik ve beraberliği hedef alıyorsa bilin ki kullanışlı bir maşadır.

Bir an önce milli birlik ve beraberlik seferberliği ilan edilmeli tüm okullarda manevi değerlerimiz en güzel şekilde anlatılmalıdır. Din, Bayrak, Vatan hassasiyeti olan nesiller yetiştirmeye devam etmeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR