Kasım Göçer

Kasım Göçer

Gerçekten çok yazık oldu!

Gerçekten çok yazık oldu!

Konyaspor, Galatasaray’ı üstelik deplasmanda oyun olarak sahadan sildi. Özellikle ikinci yarı maçı tek kaleye çevirdi. Öyle ki ikinci yarı topa sahip olma oranları yüzde 80’e yüzde 20 Konyaspor lehineydi. Hem Ahmet Hassan’ın hem de Çikalleshi’nin olmamasının bedeli ağır oldu. Santrafor olarak sahaya çıkan Rahmanoviç kaçırdığı gollerle Bajic’i hatırlattı.

YAZIK KRAVETS’E ÖDENEN PARALARA
Profesyonel futbolcu her zaman kendini hazır tutmak zorunda. Çünkü fırsatın ne zaman geleceği belli olmaz. Ahmet Hassan’ın ve Çikalleshi’nin yokluğunda Kravets yeniden kendini gösterebilirdi. Öyle ki şu maçta Konyaspor’un bir santraforu olsa maçı büyük ihtimalle hatrick yaparak bitirecekti. Ancak öyle anlaşılıyor ki Kravets futbol oynamak istemiyor. Kravets hem kendine hem Konyaspor’a etti. Hazır bir Kravets şöyle bir maçta belki kendisi adına yeni bir beyaz sayfa açacak, Konyaspor’a ise güzel oyuna yakışan bir galibiyet getirecekti. Yazık, gerçekten yazık. Önce Hurtado, sonra Kravets, boşa ödenen paralar…

GALATASARAY ADINA “ARDA” FAYDALI İŞLER YAPTI
Konyaspor maçın başında çok talihsiz bir gol yedi. Skubiç ile Sehiç’in anlaşmazlığı golü getirse de Sehiç’in üstünden atlamak isteyen Skubiç’e Mustafa Muhammed’in (özellikle arka kameradan görünen) temasında Arda Kardeşler takdir hakkını Galatasaray lehine kullanırken  maçın yirminci dakikasında Taylan’a ikinci sarı kartı göstermeyerek Galatasaray galibiyetine bir nebze olsun katkı sağlamanın verdiği mutlulukla maçı tamamladı. Durumun farkında olan Fatih Terim ikinci yarı Taylan ile başlamadı.

TEBRİKLER İLHAN HOCA
Maçın ikinci yarısında Konyaspor sezonun en iyi futbolunu oynadı. İlhan Hoca iç saha, dış saha fark etmeden Konyaspor’un aynı oyunu oynayacağını söylemişti. Söylediği gibi de yapıyor. Konyaspor iç saha deplasman fark gözetmeksizin aynı futbolu oynuyor. İlhan Hoca Galatasaray deplasmanın da dahi özel bir önlem almadan takımına kendi topunu oynattı. Oyununu rakibe kabul ettirdi. Rakibi baskı altına aldı. Ben son dönemde Galatasaray’ı kendi sahasında bu kadar baskı altına alan başka takım hatırlamıyorum. Keşke Ahmet Hassan ve Çikalleshi’den birisi olsaydı, çok iddialı olacak ama sadece birisi oynasa Konyaspor rahatlıkla üç gol atarak maçı tamamlardı. İlhan Hoca’nın oyun anlayışını destekliyorum, futbolun doğrularını yapıyor, galiptir bu yolda mağlup.

OĞULCAN VE RAHMANOVİC TERCİHLERİ
Bu maçın sürprizi İlhan Hoca’nın maça Soner yerine Oğulcan ile başlamasıydı. İlhan Palut’un santraforlarının yokluğunda Rahmanoviç’i tercih edebileceğini düşünüyorduk. Rahmanoviç fizik yapısının elverişliliğine rağmen kendisinden santrafor olmayacağını ispatladı. Kaçırdığı gollerle mağlubiyetin baş mimarı olsa da Oğulcan için aynı şeyi söyleyemem. Birkaç hafta önce televizyon programında hocanın neden Oğulcan’ı hiç düşünmediğini sorgulamıştım. Sanırım hazır olmasını beklemiş. Soner’e göre oyunu çok daha fazla dikine oynuyor. Oğulcan’ın maç performansı gerçekten hem memnuniyet hem ümit verici. Mağlubiyete rağmen oynanan oyun  Konyaspor adına önümüzdeki haftalar için ümit vadediyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR