Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

Golcün yoksa golsüzsün!

Golcün yoksa golsüzsün!

Konyaspor için 12 maçlık yenilmezlik serisi buraya kadar kolay gelmedi. Bu kadar emek sonrası alınan Galatasaray mağlubiyetinin ardından 3 şey söylemek lazım burada...

1. Milli aranın dezavantajları (Cikalleshi'nin hastalığı-A. Hassan'ın sakat dönüşü.)

2. Kravets'in bilinmez tavırları ve formsuzluğu

3. Sahada ileri uçta konumlanan oyuncuların beceriksizliği

Konyaspor son mağlubiyetini 28 Nisan 2021'de yine Galatasaray'ın stadyumunda almıştı. O zamandan buraya çok şey değişti tabii. Bu saatten sonra golcü yoksa sahada, var olanla bitirici etkenlerini devreye sokmak gerek.

Galatasaray'a karşı bitiriş yoktu, gol yoktu ama mücadele vardı. En önemlisi de bu. İlhan Palut'un ne kadar doğru bir teknik direktör olduğunu ise neredeyse her maçta görüyoruz. Golcün olmasa bile bu karşılaşmanın özellikle ikinci yarısındaki etkili oyununu da hocaya bağlarım.

Taktikler ve oyuna müdahaleler yerindeydi. Yenilmezlik serisi bozulmuş olabilir fakat Konyaspor bir sonraki hafta Kayserispor'a karşı kazanacaktır. 9 haftada alınmış 14 puan var. Ne her şey tamam demek lazım ne de bu mağlubiyetle sarsılmak lazım.

Konyaspor bu sezon iyi başladı. Devamı da gelecektir. Çünkü Konyaspor yönetimi, taraftar ve basın gerçekten kenetlenmiş durumda. İlk mağlubiyet sonrası bu düzenin devam edeceğine inancım tam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR